Український "Грім": У КБ "Південне" заявили про завершення розробки оперативно-тактичного ракетного комплексу

Генеральний конструктор КБ "Південне" Олександр Дегтярьов розповів ракетний комплекс "Грім" вийшов на стадію остаточного доведення ракети, дальність польоту якої становить від 250 до 450 км.

Ракетний комплекс "Грім". Ілюстрація:http://invaders.com.ua/t

Оперативно-тактичний ракетний комплекс "Грім" перебуває на стадії остаточного доведення ракети. Про це повідомив генеральний конструктор КБ "Південне" Олександр Дегтярьов, передають Патріоти України з посиланням на Військовий навігатор України.

За його словами, нині підприємство веде розробку семи проектів в інтересах українського війська. Один із них — оперативно-тактичний ракетний комплекс «Грім», який вийшов на стадію остаточного доведення ракети. До речі, дальність її польоту становить від 250 до 450 км.

Окрім того, в роботі перебувають і проекти високоточних крилатих ракет наземного і корабельного базування, дві системи ППО з радіусом гарантованого ураження цілі до 150 км (з перспективою до 200–250 км).

До того ж, заводчани здійснюють модернізацію ракетних систем залпового вогню.

Олександр Дегтярьов також додав, що випробування ракетного комплексу має проводитися в Україні, тож треба шукати місце для полігона. При цьому генеральний конструктор КБ "Південне" зауважив, що, на жаль, ці роботи ведуться не за державною програмою, а за рахунок недержавної допомоги Україні.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...