Українські високотехнологічні підприємства обговорять проект створення бази на Місяці

Одним із провідних підприємств у даній сфері є КБ "Південне".

Ілюстрація:УНІАН Асоціація українських високотехнологічних підприємств і організацій "Космос" обговорить проект бази на Місяці. Про це йдеться в повідомленні на сайті найбільшого ракетно-космічного підприємства України КБ "Південне", передають Патріоти України.

Серед завдань Ради Асоціації на 2018 рік - формування комітетів і затвердження плану роботи дирекції, розгляд і прийняття плану роботи на 2019 рік. Комітет космічної політики та законодавства Асоціації планує розробити пропозиції для формування концептуальних засад космічної політики, розробити та організувати обговорення змін до Закону України «Про космічну діяльність», розробити зміни і забезпечити супровід Закону України «Про супутникової навігації» і відповідних підзаконних актів.

Комітету спільних проектів в ракетно-космічній сфері належить організувати моніторинг ринків космічних послуг, обговорити спільні проекти Місячної бази і космічних апаратів орбітального сервісу, розробити Програму партнерства учасників Асоціації.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...