"Українці - високопрофесійні воїни", - командувач Сухопутних військ ЗС США в Європі

Українці використовують дуже маневрений танк на відміну від американських "Абрамсів", німецьких "Леопардів" або французьких "Леклерків".

Бен Ходжес. Фото: ntv.md.

Під час Дня високоповажних гостей танкових змагань «Сильна Європа», в четвер 11 травня, командувач Сухопутних військ ЗС США в Європі тризірковий генерал Бен Ходжес повідомив, що вдруге після тривалої перерви проходять ці міжнародні танкові змагання. Мета «Strong Europe Tank Challenge» - підвищення технічного і професійного досвіду танкових підрозділів в арміях країн Європі, передають Патріоти України із посиланням на прес-службу Генштабу ЗСУ.

- Важливим є підвищення готовності, вдосконалення співпраці між союзниками і друзями. Без змагань це було б недосяжним. З кожним роком змагання значно поліпшуються, якщо говорити про якість програми і, безперечно, дружню участь Австрії та України, які стали учасниками цього разу. Українські солдати єдині серед учасників змагань, хто має реальний, справжній бойовий досвід проти ворожих танків. Всі прислухаються до їхнього досвіду, - зазначив тризірковий генерал Бен Ходжес.

- Українці використовують дуже маневрений танк на відміну від американських "Абрамсів", німецьких "Леопардів" або французьких "Леклерків", вони - високопрофесійні воїни, цікавляться технічним оснащенням інших команд. Досвід українського взводу, який воював проти російських танків є надзвичайно корисним для всіх нас. Це один з мотивів прийняття рішення щодо участі України в нинішніх змаганнях, і сподіваюся, що вони будуть приймати в них участь і в подальшому, - сказав командувач Сухопутних військ ЗС США в Європі.

Він розповів, що на полігоні Графенвір командири взводів і екіпажі постійно відпрацьовують швидкість прийняття рішень по визначенню цілей і їх поразці. Тут перевіряється швидкість, від якої в бойовій ситуації буде залежати життя - як швидко командир визначить мету і як швидко екіпаж зможе її вразити на відстані.

- Перш за все, ми не прагнемо бути змаганнями оборонних індустрій. Метою змагань є визначення кращого танкового взводу. Немає різниці - «Т-64», «Леопард», «Леклерк» або «Абрамс» - головне злагодженість взводу, перевірка взводу в цілому, а не тільки машини або екіпажу. В кінці змагань ми усвідомили, що найголовніша наша зброя - це розум і серця наших воїнів, - поділився враженнями генерал Бен Ходжес.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...