"Українців неможливо перевиховати. Навіть російськомовних": Арестович розповів, чому Кремль позбувається ва*ників з Донбасу

На думку аналітика, в Кремлі усвідомлюють, що під тиском санкцій Заходу небезпека Майдану в Росії зростає, і «вони бояться, що українці стануть горючим матеріалом».

Олексій Арестович. Фото: Апостроф.

Кремль вирішив позбутися від біженців з України, що проживають в Росії, оскільки ці люди, навіть налаштовані проросійськи, являють собою «горючий матеріал», здатний спровокувати в РФ протести на зразок українського Майдану. Таку думку «Обозревателю» висловив військовий аналітик Олексій Арестович, передають Патріоти України.

Коментуючи факт виділення російського президентського гранту на цілі репатріації українців, він зауважив: «Я думаю, це частина відповіді на санкції США». «Американці почали стратегічний наступ проти Росії, операцію з примусу до миру. А Росія знаходиться у вічній дилемі - як би обміняти Донбас на Крим і все це разом - на Сирію», - додав аналітик.

За його оцінками, зараз має місце боротьба між «кількома вежами Кремля». На це вказують «дивні ривки» в політиці Росії - «то в одну сторону, то в іншу». «Значить, почалася боротьба за владу», - припустив Арестович.

«Я думаю, що одна з веж Кремля розуміє, що українців неможливо перевиховати. Які б вони не були російськомовні, фанати «руського міра», вони все одно приносять з собою вірус цього українського анархізму, схильності бунтувати, не підкорятися владі і бути собі на умі. Мабуть, це абсолютно не влаштовує Росію», - сказав він.

На думку аналітика, в Кремлі усвідомлюють, що під тиском санкцій Заходу небезпека Майдану в Росії зростає, і «вони бояться, що українці стануть горючим матеріалом».

«У тому числі українці, що налаштовані проросійськи?» - запитали журналісти. "Звісно. Ці люди мають досвід бунту - це завжди дуже небезпечно. Коли люди не мають досвіду бунту, вони довго зважуються, якщо взагалі наважуються, тому що вони не розуміють, що робити. А люди, які одного разу бунтували, охоче бунтують вдруге, в п'ятий, в десятий раз», - відповів Арестович.

«Оскільки в Росію виїхало не менш мільйона українців, це дуже небезпечний горючий матеріал. Тому вони намагаються їх позбутисяі, навпаки, загнати в Україну, щоб вони тут бунтували», - додав він.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...