"Уламки президентського літака ТУ-154М лежали щонайменше за 60 метрів до берези, в яку, за російською версією, врізався літак", - польська комісія поділилася висновками про Смоленську трагедію (відео)

Комісія також встановила, що на тілах деяких жертв були виявлені сліди вогню, які не можна пояснити пожежею на місці катастрофи літака.

На місці катастрофи у Смоленську. Фото: Еспресо.TV.

У п'ятницю 21 жовтня комісія, яка розслідує причини Смоленської катастрофи, представила результати своєї роботи. В рамках засідання парламентського комітету з оборони також був показаний відеозапис розмови прем'єр-міністрів Володимира Путіна і Дональда Туска на місці аварії. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Радіо Польща.

На записі політики говорять про те, що президентський літак летів дуже низько, зачіпаючи дерева і з випущеними шасі вдарився об землю, після чого перекинувся. Слова Володимира Путіна чутно погано через гулу генератора. Міністр оборони Антоні Мацеревич заявив, що швидше за все автором фільму є оператор Польського телебачення. Також міністр додав, що невідомо, чи записана на відео ціла розмова Володимира Путіна з Дональдом Туском. Мацеревіч також зазначив, що росіяни знайшли чорний ящик президентського літака через кілька хвилин після катастрофи, прослухали записи, після чого помістили ящик в уламки.

Крім того, члени комісії заявили, що уламки президентського літака ТУ-154М лежали щонайменше за 60 метрів до берези, в яку, за російською версією, врізався літак. Уламки лівого крила ТУ-154М повинні були знаходитися в різних місцях, деякі на відстані 30 метрів від берези, в яку врізався літак. На думку членів комісії, це мало б означати, що в останній фазі польоту розташування літака відрізнялося від того, яке було зазначено в звітах російської та польської комісії.

Член комісії Марек Домбровський заявив, що комісія під керівництвом тодішнього глави МВС Польщі Єжи Міллера здійснила маніпуляції з отриманими даними бортових реєстраторів. «Комісія Міллера вчинила маніпуляції з показаннями бортових реєстраторів і скоротила їх. Із запису були вирізані останні 3 секунди, а замість них були додані записи з російського реєстратора, хоча польська сторона знала, що в його показаннях містяться численні неточності. Також з показань іншого російського реєстратора було вирізано 5 секунд», - сказав Домбровський.

Повідомляється, що тіло командувача ВПС Польщі генерала Анджея Бласіка повинно було знаходитися поруч з тілами інших пасажирів, а не в кабіні пілотів, а тіла членів екіпажу були розкидані в трьох різних місцях. Комісія встановила, що на тілах деяких жертв були виявлені сліди вогню, які не можна пояснити пожежею, яка виникла на місці катастрофи літака.

Ексчиновник Нацполіції, який скандалив у ресторані Goodwine, засвітився у компанії нардепа Тищенка (фото)

середа, 24 квітень 2024, 20:17

Експрацівник департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України Віталій Манасян засвітився у компанії нардепа Миколи Тищенка. Про це свідчить світлина, опублікована журналістом «Української правди» Михайлом Ткачом, передають Патріоти України. «Н...

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...