Умисне ухилення від сплати податків: У російського олігарха Григоришина обшуки, відкрито кримінальну справу

Обшуки проводяться на підставі рішення Шевченківського районного суду.

Костянтин Григоришин. Фото: eukraina.com.

У Сумах на ПАТ "Сумське машинобудівне науково-виробниче об'єднання ім. М.В. Фрунзе", яке пов'язують з відомим російським олігархом з українським корінням Костянтином Григоришиним, проводять обшуки. Про це Обозревателю повідомили власні джерела в галузі, передають Патріоти України.

У ДФС України факт обшуків підтверджують. "Дійсно, сьогодні головне слідче управління ДФС проводить обшуки на ПАТ "СМНВО ім. Фрунзе". Це відбувається в рамках кримінального провадження за фактом умисного ухилення від сплати податків за статтею 212 Кримінального кодексу України щодо низки підприємств України, які афілійовані з Костянтином Григоришиним", - розповів в ексклюзивному коментарі начальник головного слідчого управління фінансових розслідувань ДФС Україна Вадим Мельник, зазначивши, що обшуки проводяться на підставі рішення Шевченківського районного суду.

За його словами, підставою для внесення до Єдиного реєстру розслідувань стала заява народного депутата України Антона Геращенка ("Народний фронт"). "Депутат заявив про кримінальні правопорушення: ухилення від сплати податків, виведення коштів до офшорів під виглядом агентських угод, а також продаж товарів, виготовлених низкою підприємств, на експорт за заниженими цінами", - сказав Мельник.

Він зазначив, що згідно із заявою Геращенка, ці операції здійснювалися ПАТ "СМНВО ім. Фрунзе" та ПАТ "Запоріжтрансформатор". На уточнююче запитання, про яку суму йдеться, начальник головного слідчого управління фінансових розслідувань ДФСУ підкреслив, посилаючись на заяву нардепа Геращенка, це близько $ 70 млн.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...