УПЦ підвищує до єпископа клірика, котрий брав активну участь у анексії Криму, - ЗМІ

Майбутній єпископ Костянтин Чернишов займався антиукраїнською агітацією та надав приміщення своєї церкви для зберігання зброї.

Києво-Печерська Лавра. Фото: turobzor.net.

Синод Української православної церкви Московського патріархату (УПЦ МП) 29 січня призначив єпископом Бахчисарайським, вікарієм Сімферопольської єпархії клірика цієї єпархії архімандрита Каллініка (Чернишова). Синод відбувся на території Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври під керівництвом митрополита Київського і всієї України Онуфрія, повідомляється на офіційному сайті УПЦ МП. Новину передають Патріоти України.

Глава Синодального інформаційного відділу УПЦ МП єпископ Климент (Вечеря) сказав журналістам, що рукоположення Каллініка відбудеться в Києво-Печерській Лаврі, для чого він найближчим часом прибуде до Києва. Каллінік (в миру Костянтин) Чернишов, родом з Євпаторії, згідно з даними сайту "Миротворець", брав активну участь у анексії Криму: здійснював антиукраїнську агітацію, розмістивши склад зброї для "самооборони Криму" на території храму Святого Пророка Іоанна Хрестителя в селі Затишне, настоятелем якого є. Від російської окупаційної влади Криму отримав медаль "За захист Криму".

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...