Ураган не злякав: Під час негоди АТОшники та волонтери у Одесі захопили муніципальну будівлю (фото)

На наступний день представників громадськості чекають в департаменті комунальної власності Одеської міськради. Там обговорять, на яких умовах передадуть порожню будівлю під центр реабілітації.

АТОшники та волонтери зайняли порожню будівлю. Фото: Думська.

В Одесі стався новий конфлікт. Днями фронтовики та волонтери самовільно захопили будівлю, що належить міській громаді. Про це повідомляє власний кореспондент «Думської», передають Патріоти України.

За інформацією видання, 12 жовтня, коли в Одесі лютував ураган, атівці з волонтерами провели «спецоперацію» із захоплення будівлі, яке перебуває у міській комунальній власності. Як повідомляє ЗМІ, будівля пустує вже близько 6 років, та, як стверджують громадські працівники, готується до продажу (нишком).

Водночас свого приміщення позбулася громадська організація «Центр реабілітації та адаптації», яка допомагає людям із алкогольною та наркотичною залежністю. Протягом останніх двох років організація надавала допомогу воїнам АТО з реабілітації.

Як коментує видання, організація написала у департамент комунальної власності Одеської міськради лист з проханням надати їм це приміщення, але їм відмовили. Тоді волонтери й воїни АТО зайняли цю порожню будівлю.

«Всередині будівлі забарикадували декілька воїнів АТО. Атівці скупчилися біля вікна – на той випадок, якщо їх будуть пакувати. Народ знімав на телефони через решітки, що відбувається всередині. Муніципальна охорона, багато хто з співробітників якої теж були на фронті, приречено дивилася на своїх. Все висіло на волосині. Потягнуть атівців у наручниках, не минути кровопролиття. І тоді було прийнято включити «тяганину», – уточнює ЗМІ.

В результаті було прийнято рішення, залишити у приміщенні одного полісмена та одного Атівця. На наступний день представників громадськості чекають в департаменті комунальної власності Одеської міськради. Там обговорять, на яких умовах передадуть порожню будівлю під центр реабілітації.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...