​"Уральський Чорнобиль": У Росії від проливних радіоактивних дощів запропонували лікуватися пивом. Народ слухає, і п’є горілку, щоб гроші не "на вітер"

Ліквідатори з колишнього СРСР добре пам’ятають, як радянська пропаганда, після вибуху реактора в Прип’яті, запевняла, що нічого страшного не сталося. Так само, як і те, що головним підручним засобом виводу радіонуклідів для більшості був міцний алкоголь

Зафіксоване в кінці вересня високий вміст рутенію в атмосферних опадах в Уфі не представляє небезпеки для навколишнього середовища Сибіру і Уралу, заявили в міністерстві природокористування та екології Башкирії, зазначають Патріоти України.

За словами завідувача сектором обліку і контролю радіоактивних речовин і радіоактивних відходів відділу екологічної безпеки міністерства Рустема Мунірова, зафіксовані показники не становлять небезпеки для екології міста і республіки.

«Аварійної ситуації немає, перевищення фонових значень сумарної бета-активності атмосферних випадінь немає - вони знаходяться в межах норми, але ми уважно стежимо за ситуацією», - запевнив Мунір. Також він запропонував від радіації «полікуватись, випивши пива».

При цьому він обмовився, що джерело забруднення як і раніше невідоме, оскільки в Башкирії жодне з промислових підприємств не використовувало і не використовує в роботі рутеній-106.

Нагадаємо, що першими тривогу забили спостерігачі в Західній Європі та Україні. Через декілька тижнів влада Росії була вимушена визнати проблеми з витоком рутеній-106 на південному Уралі. Справжні масштаби катастрофи невідомі, Москва запевняє, що ситуація під контролем, як тоді, у далекому квітні 1986 року.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...