Викид рутенію-106 у Росії: Стало відомо, які області України постраждали

Шлях радіації у Росії до України та ЄС пролягав через міста, які в 2018 році прийматимуть Чемпіонат світу з футболу.

Радіація із РФ накрила частину України та ЄС. Карта: ЗМІ

Росія, яка звикла приховувати свої катастрофи, була вимушена визнати, що ще наприкінці вересня на півдні Уралу стався викид рутенію-106 (Ru-106), радіоактивного ізотопу, у повітря. При цьому заявила вона про це, коли радіація дісталася європейських країн, на шляху яких була Україна, повідомляють Патріоти України.

Викид рутенію стався поблизу Челябінська. Звідти він перемістився в інші російські міста - Казань, Самару, Саратов, Волгоград, Ростов-на-Дону, Краснодар і через Середземне море потрапив до Європи.

При радіаційна хмара лише частково зачепила Україну - анексований Крим та південні регіони. Вміст рутенію-106 в атмосфері України було зафіксовано ще 6 жовтня. У цей день вимірювальні прилади зафіксували підвищений вміст ізотопу рутенію в повітрі. При цьому концентрація його була безпечною.

Нагадаємо, раніше у Німеччині визначили, що джерело радіації, котра накрила Україну та Європу, розташоване у Росії.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...