Усе не так: У Кремлі відреагували на заяви про "найбагатшого в світі корупціонера" Путіна

Дмитро Пєсков заявив, що Мінфін США має надати докази.

Дмитро Пєсков. Фото: geonavigator.ge.

У Кремлі називають "чистим вимислом і наклепом" звинувачення на адресу президента Росії Володимира Путіна в корупції. Про це заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, передають Патріоти України з посиланням на російські ЗМІ.

"Зміст цього матеріалу BBC - це чистий вимисел і наклеп, які не мають під собою ніяких підстав", - заявив Пєсков. "В цілому ми звикли до журналістських "качок", які пов'язані або з некомпетентністю і гонитвою за "жовтизною", або ж є зрежисованими кампаніями", - зазначив представник Кремля.

За його словами, "в даному випадку, звичайно, ми мимоволі звертаємо увагу на те, що поява подібних матеріалів за часом збіглася з квазі-судовими вправами в деяких країнах, публікаціями в дуже поважних виданнях аналогічного змісту". На думку Пєскова, "у випадку з фільмом ВВС все б виглядало як черговий приклад такої безвідповідальної журналістики класичної, якщо б не офіційний коментар, який є в цьому фільмі".

Пєсков уточнив, що має на увазі коментар представника Міністерства фінансів США. "Тут вже ситуація інша - це офіційні звинувачення", - підкреслив представник Кремля. У Кремлі впевнені, що Міністерство фінансів США має представити докази висунутих їм на адресу президента РФ звинувачень у корупції.

"Якщо вони залишать подібні офіційні заяви без доказів, то це кидає тінь на репутацію цього відомства", - пояснив Пєсков. За його словами, "це не наше завдання вимагати доказів". "Тепер це вже завдання цього відомства надати якісь докази і показати, що висловлювання офіційного представника не є голослівним наклепом", - підкреслив представник Кремля.

На думку Пєскова, наявність у фільмі ВВС офіційного коментаря представника Міністерства фінансів США "свідчить про те, хто стоїть біля диригентського пульта". Також він упевнений, що офіційні звинувачення "вимагають доказів". "Тому що озвучування подібних звинувачень з боку такого відомства, як Мінфін США, без підкріплення конкретними доказами кидає тінь на це саме відомство", - упевнений Пєсков.

Пєсков також спростував наявність у глави держави власної яхти. Таким чином він прокоментував одне з тверджень, що прозвучали у фільмі BBC про Путіна, в якому автори роблять висновки про причетність президента РФ до корупції. "Я знаю, що у президента яхти немає. Це я знаю", - сказав представник Кремля, підкресливши, що не обізнаний про інші подробиці, що стосуються цього виду майна.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...