"Усе, що треба було і необхідно, – я задекларував": Кононенко не вніс до декларації вілу в Іспанії

Нардеп заявив, що нерухомість належить одній з його компаній, яку він вказав під час декларування.

Ігор Кононенко. Фото: Фокус.

Сьогодні завершився відведений законом термін на внесення змін в електронні декларації українських чиновників, повідомляє Главком. Тим часом журналісти одного з телеканалів виявили, що президент України Петро Порошенко і заступник голови фракції БПП у парламенті, народний депутат Ігор Кононенко не внесли в декларації свої вілли в Іспанії. Новину передають Патріоти України.

«Хочу нагадати, що в політику я прийшов із бізнесу, в якому пропрацював понад 25 років. І згідно з моєю декларації, я є власником, кінцевим бенефіціаром 16 компаній, що розташовані в нашій країні та її межами. На цих компаніях є близько 100 одиниць майна.

Згідно зі законом України щодо запобігання корупції, я не зобов’язаний декларувати майно, яке належить усім цим компаніям. Ба більше, у формі електронної декларації відповідних полів не призначено, згідно з цією формою. Тож усе, що треба було і необхідно, – я задекларував. І ще раз кажу, то майно (а в мене майна понад сто одиниць, яке належить компаніям) – форму декларації не передбачає», – прокоментував у прямому ефірі ситуацію Ігор Кононенко.

У додатковому коментарі прес-служба Кононенко звернулася до журналістів із проханням не спекулювати на цій ситуації. «Загальна кількість нерухомості, що перебуває у власності компаній бенефіціаром, яких є Кононенка понад 100 одиниць. Фізично внести ці відомості і надати всю інформацію буде досить складно. Ба більше, це не передбачено законом України «Про запобігання корупції».

На відміну від більшості чиновників Ігор Кононенко тривалий час займався бізнесом до приходу до політики і завжди платив і сплачує податків від діяльності своїх компаній, тому джерело походження цих інвестицій максимально легальне. У спекуляціях із цього питання зацікавлені виключно деструктивні сили, які будують свою політику на очорненні команди влади, і лояльні до них ЗМІ”, – доповнили коментар Ігоря Кононенка в його прес-службі.

Нагадаємо, раніше президент Петро Порошенко прокоментував е-декларації, подані чиновниками. Я розраховую на ефективність антикорупційних кроків, включаючи е-декларування, які дехто намагається критикувати. Багато з тих, хто зараз декларував, приписав собі кеш будинку, думаючи, що це нульова декларація, що це потім дозволить уникнути перевірки. Ключове – це підвести риску під тим, що вони робили 25 років, і пояснити, де ти, голуб сизий, узяв ці гроші. Народ повинен це знати», – заявив Порошенко. Необхідність пояснювати походження капіталу для багатьох тих, хто складав е-декларації виявилася несподіванкою, особливо в ситуації, коли за це може загрожувати кримінальною відповідальністю.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...