"В Чучі тепер посттравматичний розлад": Мережу шокувала історія про кішку, з якої терористи "ДНР" зробили "живу розтяжку" (фото)

Зараз Чуча живе в Києві, де про неї дбають. Але вона все ще боїться підпускати до себе людей.

Нещасну Чучу вдалося врятувати. Фото: соцмережі.

Терористи "ДНР" використали кішку як розтяжку з розрахунком на те, що люди кинуться рятувати тварину, яка кричала в замінованій шафі. Про це написала координатор міжнародного фронту "Відродження" Ольга Халченко на своїй сторінці в Facebook, передають Патріоти України.

"Чуча - донбаська кішка з ПТСР, посттравматичний розлад. Вона тремтить, шипить і смикається від будь-якого руху. Її знайшли наші бійці в шафі під час зачистки будинку в "сірій зоні". Ну, як знайшли - почули. Чуча кричала на всю силу своїх котячих легенів із зачиненої шафи. Та виявилася замінованою", – написала Халченко. Солдати спробували звільнити тварину. Для цього їм довелося вирізати бічну частину шафи.

"Всередині і висіла Чуча. Саме висіла – з неї зробили живу розтяжку з розрахунком, що хтось жалісливий кинеться відкривати шафу, щоб випустити кішку. Вона була худюща і знесилена", – написала Халченко. Зараз Чуча знаходиться в Києві, де про неї дбають. Але вона все ще боїться підпускати до себе людей. Історія настільки шокувала користувачів мережі, що вони негайно висловили своє обурення ситуацією. "Знаючи що українці дуже трепетно ставляться до тварин, на те й був розрахунок. Тварюки!", - пишуть люди.

"Це жахливо. Таке можуть робити тільки нелюди", - обурилися в мережі. "Це за межею взагалі. Єдине, що можу сказати – готова розцілувати тих, хто врятував, а не кинув і забув у тій шафі", - подякували саперам. Аміна Окуєва зазначила у коментарях до посту, що подібним методом російські бійці користуються досить часто на територіях, де йде війна. Іноді в подібних цілях використовують не тільки тварин, але і дітей.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...