​В Казахстані оголошено АТО: У місті Актобе напади на осередки військових та поліції, є вбиті та поранені (відео)

Масштаби і перебіг збройного протистояння уточнюється. Надходять чутки про десятки поранених та про перших загиблих. Населенню наказано не виходити на вулицю.

У неділю, 5 червня, в казахстанському місті Актобе проводиться контртерористична операція. Відомо про перестрілку в двох районах міста. Таку новину повідомляє Казінформ, зазначають Патріоти України.

Жителів міста у зв'язку з проведенням контртерористичної операції просять залишатися в приміщеннях і не пересуватися по місту. За даними ресурсу Діапазон, перестрілка почалася після двох годин дня. Спочатку зловмисники пограбували збройові магазини.

"За неофіційними даними, чоловіки 24-30 років почали захоплення заручників у військовій частині, також були напади на Ілекський відділ поліції, в районі Обласної Філармонії, 5 мкр", - йдеться далі. Відзначається, що поліція оточила весь район, починаючи від Есет батира до житлового містечка, а також в районі Жанкожа батира. "Йде масова евакуація людей з Мега і Сіті-центру, закриваються великі магазини, торгові центри, кіоски та ринки", - повідомили у виданні.

Офіційний представник казахських правоохоронців Алмас Садубаев прокоментував криваві події в Актобе.

За словами Садубаева, спочатку правоохоронцям надійшло повідомлення про напад групи невідомих чоловіків на збройовий магазин "Паллада". Уже пізніше з'явилася інформація про те, що ще одна група невідомих напала на ще один збройовий магазин в місті і на частину Національної Гвардії Казахстану.

"В ході нападу убитий продавець магазину" Паллада "і одна людина поранена. У військовій частині при відбитті нападу загинув офіцер і один військовослужбовець-контрактник. Дев'ять військовослужбовців поранені", - повідомив Алмас Садубаев.

За інформацією працівників правоохоронних органів Актобе, після вжитих заходів одного з нападників затримали, ще троє були вбиті і один поранений. Правоохоронцям вдалося заблокувати кількох нападників, кільком з вдалося втекти.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...