В кущах і з соцкарткою "ДНР": Прикордонники затримали підозрілого чоловіка з камуфляжем "республіки" (фото)

Затриманий виявився співробітником так званої виправної колонії "ДНР", розташованої в Горлівці.

Затриманий. Фото:http://dpsu.gov.ua/

Біля блокпоста "Майорськ" прикордонники затримали чоловіка, який може бути причетним до "ДНР". Про це повідомляє прес-служба Держприкордонслужби, передають Патріоти України.

Відзначається, що прикордонний наряд виявив невідомого в ході перевірки прилеглої території, в 500 метрах від контрольного поста "Майорськ". Чоловік прямував до тимчасово непідконтрольної Україні території - в напрямку Горлівки і, помітивши військових, намагався сховатися в кущах.

У спортивній сумці, яку він ніс, прикордонники виявили маскувальний костюм, камуфльований одяг, соціальну картку "ДНР" та інші предмети, що вказують на його можливу причетність до незаконних збройних формувань.

Затриманого для подальшого з'ясування обставин передали співробітникам УСБУ в Донецькій області. Пізніше в прес-службі ГУНП в Донецькій області розповіли, що чоловік виявився співробітником так званої виправної колонії "ДНР", розташованої в Горлівці. Про це свідчило посвідчення, яке виявили в 37-річного затриманого.

Поліцейські виїхали на місце проживання чоловіка - в село Майорське, частина якого контролюється українською армією, і де він жив разом зі своєю матір'ю. Жінка розповіла, що її син з грудня 2014 року працює у виправній колонії "ДНР", за розкладом добу через дві.

За свою діяльність він отримував 6 тисяч російських рублів. Під час огляду приміщення, проведеного в установленому порядку, правоохоронці виявили та вилучили обхідний лист на влаштування у виправній колонії, документи на отримання форми, а також вистріл гранатометний ВОГ.

Відносно затриманого відкрили одразу два кримінальні провадження - за ч. 2 ст. 260 "Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань" Кримінального кодексу України (до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна) і за ч. 1 ст. 263 "Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами" КК України.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...