В Польщі оприлюднили реконструкцію останніх секунд польоту літака Качинського (відео)

Цей фільм є результатом чотирирічних зусиль експертів парламентської групи

Лех Качинський. Фото: УНІАН

Фільм «Як загинув президент Республіки Польща», який є реконструкцією останніх восьми секунд польоту літака Леха Качинського під Смоленськом, створили і опублікували в Польщі. Як повідомляє Польське радіо, ролик був створений парламентською групою з розслідування причин катастрофи Ту-154М під керівництвом Антоні Мацеревича, передають Патріоти України.

«З реконструкції слідує, що центральна і передня частини літака після вибуху вдарилися об землю шасі. Це відповідає висновкам експертів, які вони зробили після ексгумації президентського подружжя. Відповідно до них, та частина літака, де був розташований президентський салон, впала на землю, власне, на шасі», - зауважив ресурс.

Відзначається також, що над створенням фільму працювали кілька десятків експертів протягом більш 3,5 років. Зокрема, у фільмі використані дані з датчиків польоту Ту-154М, а також аналіз уламків і того, яким чином вони були розкидані.

«Це не звичайна анімація. Це точна реконструкція подій 10 квітня 2010 року, яка ґрунтується на фактах, безперечних даних і на аналізі найкращих фахівців. Цей фільм є результатом чотирирічних зусиль експертів парламентської групи», - розповів Антоні Мацеревич.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...