У редакцію медіахолдингу "Вести" нагрянула військова прокуратура (фото, відео)

Метою їх візиту став опис майна.

Фото:vesti-ukr

До редакції Медіа Холдингу "Вести Украина" 16 листопада нагрянули співробітники Військової прокуратури і Нацагентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів. Про це йдеться на сайті Вести, передають Патріоти України.

Як вони повідомили, мета їх візиту - опис майна, але при цьому вони не пропонують документів і викликали співробітників правоохоронних органів. Ці дії можуть відбитися на виробничому процесі холдингу - безпосередньо на роботі журналістів.

Адвокат Олександр Дульський розповів про порушення, які допускають представники Нацагентства, що позбавляє їх права здійснювати будь-які дії.

"Вони прийшли в медіахолдинг без наказу, який повинен бути у них першим же документом, який відкриває двері в приміщення як управителю майна. Кажуть, наказ забрала поліція. Крім того, представник Нацагентства Вахтанг Бочорішвілі привів із собою чоловіка, назвавши його оцінювачем.

Дійсно, в законі компанія, яка виграла процедуру закупівлі послуги на надання оцінки агентству, направляє оцінювача. Я запитав цього чоловіка - чи дійсно він оцінювач? він мені відповів, що при собі має лише паспорт. Ні свідоцтва оцінювача, ні витримки про внесення до Єдиного реєстру оцінювачів у нього не було - він відбув за цими документами, але пройшло вже 3 години... Може, він взагалі детектив НАБУ.

Адвокат вважає, що представник агентства виконує протиправні дії. "Вони прибули з єдиною метою: задокументувати факт відмови в наданні приміщення, щоб у них були розв'язані руки виконувати чиюсь політичну волю. Маючи факт відмови, вони могли б певною мірою застосувати силові методи. Це і було їх справжньою метою", - пояснив адвокат.

"Наш договір оренди розрахований на довгостроковий період, і редакції Холдингу мають всі законні підстави здійснювати трудову діяльність на даній території. Своїми діями Військова прокуратура Нацагентство порушує складний технологічний і редакційний процес, - коментують ситуацію керівник Медіа Холдингу "Вести Украина", Ольга Семченко - Ми розцінюємо це не тільки як політичний тиск на незалежні засоби масової інформації, перешкоджання журналістській діяльності єдиного опозиційного медіа в країні, але і як прямий утиск свободи слова в Україні".

До свого візиту до редакції "Вестей" представники Військової прокуратури і Нацагенства намагалися отримати доступ і провести оцінку майна, яке належить "Юнисон Груп" на 31-му поверсі БЦ "Гуллівер".

Адвокати, що представляють інтереси "Юнисон Груп" пояснили представникам Нацагентства, що законність їх проникнення в приміщення сумнівна: оскільки за власниками "Юнисон Груп" рішенням слідчим судді Печерського районного суду від 29 серпня 2017 року збережено право користування даним майном.

Таким чином, передача цього майна в управління Нацагентству є незаконною. А в свою чергу, слідчі ГПУ, передаючи майно законних власників в управління Нацагентству, перевищують свої повноваження.

Представники Нацагентства викликали поліцію зафіксувати факт недопуску в приміщення. У свою чергу, адвокати "Юнисон Груп" заявили, що не перешкоджають проникненню представників в приміщення і продемонстрували документи, за якими їх проникнення в офіс є незаконним.

Прийнявши рішення, що в даній ситуації немає складу злочину, поліція виїхала з БЦ "Гуллівер".

Як відомо, 14 липня співробітники правоохоронних органів прийшли з обшуком до редакції "Вести". Робота газети, сайту і радіостанції була заблокована.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...