"В случае необходимости Путин применит на Донбассе авиацию", - генерал-лейтенант Романенко

На думку експерта, на ситуацію на фронті впливає також і блокада окупованих територій.

Блокада Донбасу також вплинула на ситуацію. Ілюстрація: соцмережі.

Російські війська можуть піти на застосування авіації в конфлікті на Донбасі, оскільки командування терористичних військ усвідомлює неефективність наземних операцій. Про це заявив заступник начальника Генштабу ЗСУ в 2006-2010 роках, генерал-лейтенант запасу Ігор Романенко, передають Патріоти України із посиланням на "Гордон".

"Бойовики бачать, що наземні операції малоефективні і завдають їм великих втрат. Ми вже дуже серйозно зміцніли. У зв'язку з цим противник бачить тільки один вихід із ситуації: застосувати авіацію або ракетні війська", - заявив він.

За словами генерала, в разі необхідності глава РФ Володимир Путін ні перед чим не зупиниться і застосує на Донбасі авіацію. "На це він може піти в двох випадках. Перший - якщо найближчим часом не досягне поставлених цілей. Другий - якщо ситуація для нього сильно погіршиться. Але перш за все, потрібно дочекатися остаточної позиції по Україні президента США Дональда Трампа і керівництва європейських країн після виборів , які відбудуться в цьому році", - підкреслив Романенко.

На думку експерта, на ситуацію на фронті впливає також і блокада окупованих територій. "Уряд відреагував на блокаду, затвердивши порядок ввезення та вивезення товарів із зони АТО. Краще пізно, ніж ніколи. Крім того, очікується графік переведення українських підприємств на інші марки вугілля. Також актуальним є питання скорочення обсягів використовуваного антрациту. Зараз нам і погода допомогла, і газ закуповується в європейських країнах. Думаю, сукупність цих факторів призведе до того, що блокаду Донбасу знімуть мирним шляхом. Але, як би там не було, для держави вона стала хорошим уроком ", - резюмував він.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...