В Україні "луснув" ще один банк

На зборах акціонерів банку 26 червня було прийнято рішення про припинення фінустановою банківської діяльності та надано регулятору відповідний план.

Банк "Новий" визнали неплатоспроможним. Фото: Економічна правда.

Нацбанк України відніс ПАТ "Акціонерний комерційний банк "Новий" (Дніпро) до категорії неплатоспроможних. Відповідне рішення №441-РШ/БТ правління НБУ схвалило 13 липня. Про це свідчить повідомлення на сайті НБУ, передають Патріоти України.

Нацбанк нагадує, що на зборах акціонерів банку 26 червня було прийнято рішення про припинення фінустановою банківської діяльності та надано регулятору відповідний план. Зазначається, що відповідно до закону "Про спрощення процедури реорганізації і капіталізації банків" НБУ не має права погоджувати план припинення діяльності банку, якщо є підстави, за яких він може бути віднесений до категорії неплатоспроможних.

"Оскільки розмір регулятивного капіталу банку "Новий" станом на 12 липня 2017 року складав менше третини мінімального рівня, відповідно до закону "Про банки і банківську діяльність" НБУ зобов'язаний визнати фінустанову неплатоспроможною", – йдеться у повідомленні Нацбанку.

Окрім того, наголошується, що 99% вкладників банку, а це близько 3 тисяч осіб, отримають свої вклади в повному обсязі, оскільки їх розмір не перевищує гарантовану Фондом гарантування вкладів фізичних осіб суму в 200 тисяч гривень. Водночас клієнти банку з великими обсягами вкладів отримають виплати в межах суми, гарантованої Фондом. Загальна гарантована сума відшкодування складає 36 мільйонів гривень.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...