В "Укроборонпромі" показали успішні випробування артилерійських боєприпасів для системи "Гіацинт" власного виробництва (фото, відео)

​Новий осколково-фугасний снаряд розрахований для знищення живої сили, озброєння противника, а також руйнування фортифікаційних споруд.

Фото:прес-служба "Укроборонпром"

Україна отримала власне виробництво артилерійських боєприпасів калібру 152 мм. Про це заявив генеральний директор ДК "Укроборонпром" Павло Букін після успішних вогневих випробувань артилерійських боєприпасів великих калібрів на Чернігівщині, зазначають Патріоти України.

"Новий осколково-фугасний снаряд розрахований для знищення живої сили, артилерії і вогневих засобів противника, а також руйнування фортифікаційних споруд і об'єктів. Він призначений для стрільби з однієї з найбільш далекобійних артилерійських систем - "Гіацинт", - підкреслив він.

За словами Букіна, у виробництві снаряда, крім Державної акціонерної холдингової компанії "Артем", задіяні інші підприємства "Укроборонпрому", відповідальні за створення ініціювальних засобів, вибухової речовини та порохів.

"Кооперація підприємств Концерну дозволила в найкоротші терміни опанувати виробництво артилерійських боєприпасів для забезпечення потреб ЗСУ. Це – важливий крок, що підвищує боєздатність українського війська", – зауважив Букін, додавши, що артилерійські снаряди очікує серія випробувань під контролем представників Міноборони, за результатами яких буде розпочато серійне виробництво.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...