В "Укроборонпромі" показали випробування нових бойових модулів для БМП (відео)

Бойові модулі "Шквал" та "Стілет" спроектовані на Житомирському бронетанковому заводі.

Фото:скрін відео

Державний концерн "Укроборонпром" провів порівняльні вогневі випробування бойових модулів "Шквал" та "Стілет" для БМП. Про це повідомив у Twitter президент Петро Порошенко, передають Патріоти України.

За інформацією самого "Укроборонпрому", бойові модулі спроектовані на Житомирському бронетанковому заводі.

Зазначається, що під час випробувань, які проходили на одному з військових полігонів Житомирської області, фахівці заводу та інших підприємств-учасників концерну та Міноборони проаналізували точність, швидкість та ефективність роботи кожного модуля. Найкращий за параметрами бойовий модуль візьмуть для озброєння БМП в українській армії.

Промисловці розповіли, що "Шквал" оснащений 30-мм гарматою ЗТМ-1, автоматичним гранатометом, 7,62-мм кулеметом, а також керованим ракетним озброєнням, яке призначене для знищення бронетехніки противника на відстані до 5 км. Бойовий модуль "Стілет" – це гармата ЗТМ-2, посилене бронювання та аналогічний комплект озброєння.

За точність бойових модулів відповідають нові цифрові прицільні комплекси OTS-20.04-01 ("Шквал") та "Трек-2-01" ("Стілет"). Обидва прицільні комплекси оснащені лазерним далекоміром та тепловізором, але використовують різні алгоритми управління вогнем.

"Нове озброєння дозволить значно підвищити бойові можливості української армії, яка отримає фактично нову БМП, оснащену сучасним цифровим комплексом керування вогнем, з потужним арсеналом озброєння, двигуном Deutz, підвищеним захистом та засобами маскування, в тому числі і у інфрачервоному діапазоні", - впевнені в "Укроборонпромі".

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...