Вбивця пілота Су-24: «Я росіян не боюся»

Сирійський туркмен вірить тільки в Бога, оскільки "лише Він дав нам душу і саме Він її забирає".

Алпарслан Челік. Фото: www.haber3000.com.

В інтерв'ю турецьким ЗМІ вбивця російського пілота, який у листопаді катапультувався з збитого Туреччиною літака, заявив, що страху перед росіянами у нього немає. На його думку, Туреччина недостатньо допомагає сирійським туркменам в боротьбі проти «росіян». Однак він заявляє, що він і його товариші будуть битися до останнього, цитує бойовика Hürriyet Daily News. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Диалог.

Передбачуваний вбивця російського пілота Олега Пєшкова, який встиг катапультуватися зі збитого в листопаді Туреччиною російського бомбардувальника, Алпарслан Челік заявив, що "не боїться" росіян. Інтерв'ю у нього вдалося взяти одному з турецьких агентств, представники якого зустрілися з Челіком, коли він з'явився на похоронах в Туреччині.

Челік стверджує, що вірить тільки в Бога, оскільки "лише Він дав нам душу і саме Він її забирає", а також що "день смерті будь вже визначений, мій - теж". Згадуючи про той день, коли турецькі ВПС збили російський Су-24 на турецько-сирійському кордоні, Челік розповів, що це була п'ятниця і він разом з іншими намагався відвоювати одну з висот, яка перейшла в руки сирійського режиму.

Хоч він і похвалив "хоробрих турецьких пілотів", масштаби допомоги з боку Туреччини місцевим туркменам він вважає недостатніми: за його словами, вони отримують зброю для ближнього бою, але технологічної інфраструктури та систем ППО у них немає. Також Челік нарікає, що багато селищ в туркменських районах Сирії перейшли в руки "росіян", а прикордонні села знаходяться під обстрілом.

Челік впевнений, що сирійські туркмени "ні за що не допустять" створення "курдського коридору в північній Сирії". Він також заявив, що і Росія, і Німеччина постачають зброю курдській партії "Демократичний союз" (PYD), яку він вважає крилом забороненої в Туреччині Робочої партії Курдистану (PKK). "І Європа, і США підтримують створення курдського коридору, але ми говоримо з нашим останнім подихом, що Туркменські гори - це Галліполі Середземномор'я", - цитують передбачуваного вбивцю російського пілота ЗМІ.

Варто відзначити, що згадуваний ним Галліполі - місце важких боїв, які проходили в роки Першої світової війни між підрозділами Антанти і військами Османської імперії в західній частині сучасної Туреччини. Найбільше регіон відомий Дарданельською операцією, проведеною силами Союзників в період 1915-1916 років.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...