"Великі гроші" на заробітках в РФ: 47 українців звинуватили у продажу наркотиків, МВС України вважає їх самих жертвами

У подібних випадках дуже складно довести, що мова йде саме про торгівлю людьми, і складно повернути громадян на батьківщину навіть для відбування покарання.

Українці стали жертвами торговців людьми. Ілюстрація: ЖЖ.

Міністерство закордонних справ України направило офіційний запит до закордонного відомства Росії щодо підтвердження інформації про затримання 47 українців. Про це повідомляють Патріоти України із посиланням на Пресу України.

Вчора, 10 лютого, в Росії повідомили про припинення діяльності наркосиндикату ХімПром. Під час спецоперації було затримано 67 його учасників, серед яких 47 є громадянами України. У зв’язку із чим Департамент консульської служби МЗС України надіслав офіційні запити на адресу МЗС РФ і Слідчого департаменту МВС РФ. У яких просить надати підтвердження щодо наявності серед затриманих громадян України, а також склад інкримінованих їм злочинів та наявність у них захисників. У відомстві наголосили, що дана справа перебуває під контролем МЗС України.

Зазначимо, що за інформацією МВС Росії, діяльність наркосиндикату ХімПром була організована у 2015 році в Україні. Організатори мала чітку схему незаконного обігу наркотиків, від виробництва до реалізації. Їх річний обіг становив майже 2 млрд рублів. У Міністерстві внутрішніх справ України заявляють, що громадяни України, затримані в Росії у справі про міжнародний наркосиндикат, є жертвами торговців людьми.

"Нацполіція і МВС послідовно бореться з організованими групами торговців людьми. На території Російської Федерації перебувають сотні наших громадян, які в різний час стали жертвами торговців людьми... Пропагандисти РФ представляють їх не як жертв незаконного промислу, а саме як учасників організованої злочинної групи", - сказали в прес-службі.

Разом з тим, в таких випадках дуже складно довести, що мова йде саме про торгівлю людьми, і складно повернути громадян на батьківщину навіть для відбування покарання. Тому в Міністерстві внутрішніх справ закликають громадян України не шукати легких заробітків за кордоном.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...