"Вернём всё в зад": Окупанти хочуть навчати кримських школярів мертвої писемної мови

Представники РПЦ МП впевнені, що подібний предмет міг би підвищити загальний культурний рівень та інтелектуальний розвиток школярів.
Маленькі кримчани будуть вчити церковнослов'янську? Фото: Депо.

У Севастополі виступають за вивчення церковнослов'янської мови в школах за умови її факультативного викладання. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на ForPost.

Вивчення основ церковнослов'янської мови необхідне для підвищення загального культурного і інтелектуального рівня школярів, вважає прес-секретар патріарха РПЦ Кирила священик Олексій Волков. В ефірі радіо "Вести FM", він сказав, що непогано було б в школі вивчати основи церковнослов'янську мову - для загального культурного рівня.

"Навіть якщо людина ніколи в житті не переступить поріг храму, то все одно це важлива складова. Це важливо навіть з точки зору загального культурного, інтелектуального розвитку молодої людини", - каже Волков.

Як факультатив, за бажанням учнів, їхніх батьків та вчителів можна ввести вивчення основ церковнослов'янської мови, наголосила голова постійного комітету з соціально-гуманітарних питань так званих "законодавчих зборів" Севастополя Тетяна Щербакова. "Викладати в якості факультативу могли б філологи та історики. Священнослужителі, якщо у них є відповідна педагогічна освіта, якщо вони підходять під всі відповідні державні вимоги, як і всі викладачі", - сказала Щербакова.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...