"Вести" попались: Нацрада оштрафувала ряд радіостанцій за недотримання квоти на українські пісні

На порушників накладено штраф у розмірі 5% суми ліцензійного збору.

Квоти на українські пісні дотримувались не усі. Ілюстрація: Слово і діло.

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення оштрафувала ряд відомих радіостанцій за недотримання квоти на трансляцію українських пісень і ведення програм державною мовою, повідомила прес-служба Нацради з питань теле - і радіомовлення. Новину передають Патріоти України.

У листопаді 2016 року в Україні набули чинності зміни в закон "Про телебачення і радіомовлення". Згідно з поправками, телерадіоорганізації повинні забезпечувати протягом першого року дії змін трансляцію 25% пісень українською мовою від загального обсягу контенту. Протягом другого року ця частка складе 30%, на третій рік – 35%.

"На загальнонаціональних та регіональних мовників накладені штрафи за недотримання квоти трансляції українських пісень і ведення програм державною мовою", – йдеться у повідомленні. "Накладено штраф у розмірі 5% суми ліцензійного збору", – повідомила Нацрада. За даними відомства, загальна сума штрафів склала понад 500 тисяч гривень.

Раніше понад півсотні українських співаків і музичних груп виступили проти введення квот на мінімальну кількість пісень українською мовою. Українські музиканти заявили, що вважають таке рішення Ради "популістським кроком, який намагається розділити українців за мовним принципом і працює проти єдності в суспільстві". Партія "Опозиційний блок" звернулася до Верховної ради з проханням скасувати закон.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...