Від байок "русского мира" до прозріння: Турчинов розповів, як змінилося ставлення мешканців Донбасу до української армії

Життя на окупованих територіях багатьох обдурених російською пропагандою мешканців змусило по-іншому поглянути на роль ЗСУ на Донбасі.

Олександр Турчинов. Фото:www.radiosvoboda.org

Глава Ради нацбезпеки і оборони України Олександр Турчинов розповів, як змінилося ставлення жителів міст Донбасу, які звільняються українськими вояками від окупантів і проросійських бойовиків. Про це Турчинов поділився спогадами на своєму сайті, передають Патріоти України.

Зокрема секретар РНБО згадав про те, як київських силовиків в 2014 році жителі Донбасу зустрічали оплесками і намагалися зупинити просування бронетехніки бойовиків, кидаючись під її колеса.

Він також зазначає, що так було не завжди, але життя на окупованих територіях змінило ставлення до української армії у багатьох обдурених російською пропагандою.

"Так, звільнення частини Донецької і Луганської областей проходило повільніше, ніж цього нам би хотілося, але ми отримали серйозну зміну настроїв населення цих регіонів. На початку травня жителі Маріуполя кидалися під військову техніку, яка йшла на допомогу патріотам, яких вбивали бойовики в центрі міста, вже в червні ті ж жителі Маріуполя аплодували бійцям Нацгвардії і ЗСУ, які звільняли місто", - пише Турчинов.

За його словами, подібна реакція спостерігалася серед жителів і інших міст Донбасу, які звільнялися українськими військовими.

"Та ж ситуація була і в Слов'янську, і в Краматорську, і в інших звільнених містах Донбасу. Незважаючи на всі проблеми і економічну кризу, ми змогли створити сильні Збройні Сили, Національну гвардію, силові структури, здатні захистити країну. Просування ворога зі сходу на захід, що почалося навесні 2014 року, ми зупинили.

Прийде час, і ми очистимо всі окуповані території. Сьогодні українська армія - одна з найсильніших в Європі. Наш оборонпром зміг забезпечити Збройні сили сучасною зброєю, незважаючи на аморальну блокаду поставок в Україну летального озброєння. Але загроза, безумовно, залишається, і проблем в секторі безпеки і оборони ще дуже багато.

Успіх наших перемог в протистоянні з сильним і жорстоким ворогом - не тільки в сучасній зброї, професіоналізмі і героїзмі наших військовослужбовців, але, перш за все, в єдності нашої нації. Тому гасло Майдану зараз, як ніколи актуальне: Поки ми єдині, ми – непереможні!" - написав Турчинов.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...