Відновлювана енергетика: Норвежці запропонували побудувати в Україні дві сонячні електростанції сумарною потужністю 60 МВт

​Норвезька компанія Scatec Solar вже виробляє енергію в Чехії, Південній Африці, Руанді, Гондурасі і Йорданії.

Сонячна електростанція. Ілюстрація:http://blogs.korrespondent.net/

Україна підтримала пропозицію від Норвегії побудувати в Україні дві сонячні електростанції потужністю 60 МВт. Про це йшлося під час зустрічі заступника міністра енергетики та вугільної промисловості України з питань європейської інтеграції Наталії Бойко із віце-президентом норвезької компанії Scatec Solar Тер'є Осмундсеном та послом Королівства Норвегія в Україні Уле Тер'є Хорпестадом. Про це повідомляє прес-служба Урядового порталу, передають Патріоти України.

Під час зустрічі Бойко розповіла про умови на українському ринку для незалежних виробників електроенергії та обговорила перспективи відновлювальних джерел енергії після 2030 року.

В ході розмови представник України заявила про необхідність детально обговорити пропозицію норвезької сторони щодо будівництва в Україні двох сонячних електростанцій та звернула увагу на можливості будівництва таких об'єктів у різних регіонах України.

Своєю чергою, норвезька сторона розповіла про проекти сонячних станцій в Норвегії та їхні основні переваги для України.

"Сторони підкреслили зацікавленість у продовженні відповідної роботи та готовність більш детально обговорити можливості впровадження пропонованих норвезькими колегами проектів", - йдеться у повідомленні.

Зазначимо, що норвезька компанія Scatec Solar займається повним циклом створення сонячних станцій, починаючи з розробки і будівництва і закінчуючи експлуатацією та обслуговуванням готових СЕС. На даний момент компанія виробляє енергію на сонячних станціях в Чехії, Південній Африці, Руанді, Гондурасі і Йорданії сумарною потужністю 322 МВт.

Слід нагадати, що на початку 2017 року до Міністерства екології та природних ресурсів надійшло 39 заявок на розміщення сонячних електростанцій у Чорнобильскій зоні. Серед країн, які подали заявку на встановлення сонячних панелей у зоні відчуження, є компанії з Китаю, Німеччини, Ірландії, Данії, Австрії, Болгарії, Білорусі, а також з України.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...