Відомий журналіст звинуватив "Укроборонпром" в укладенні контракту на $150 млн з фейковим інвестором

З пошуку в LinkedIn вдалося виявити тільки двох співробітників загадкової Oriole Capital Group, які працюють в ній з осені 2017-го року.

Юрій Бутусов. Фото: соцмережі.

"Укроборонпром" підписав договір на 150 млн доларів з "потужним інвестором міжнародного рівня" з США Oriole Capital Group, про який немає інформації в інтернеті, і який нікуди не інвестує. Про це в Facebook повідомляє журналіст Юрій Бутусов, передають Патріоти України.

"Парадокс, но оказалось, что в Гугле трудно найти какую-либо информацию о компании Oriole Capital Group. Почти все ссылки – это перепечатки вчерашних сообщений "Укроборонпрома", – заявив Бутусов.

За його словами, незв'язаних з цією подією посилань всього чотири і одна з них - сайт компанії. При цьому на цьому порталі нічого не сказано про компанію, крім її американської адреси. "Ни проектов, ни имен руководителей, ни инженеров, ничего. Остальные три ссылки – это просто данные компании по базам данных. Инвестор никуда не инвестирует, и не сообщает о своей активности ничего. Странная инвестиционная деятельность", – зазначив Бутусов.

З пошуку в LinkedIn вдалося виявити тільки двох співробітників Oriole Capital Group - Pasha Saleh, який там є старшим віце-президентом і працює з жовтня цього року. Друга особа - комунікатор Kristine Szarkowitz, яка працює в цій компанії з листопада 2017.

При цьому Pasha Saleh з листопада цього року одночасно працює звичайним пілотом в авіакомпанії "Alaska Airlines", а Kristine Szarkowitz одночасно консультує ще три фірми, одну з яких вона сама і заснувала. "Это честно говоря нонсенс для "мощного инвестора", очевидно, что людей в компании работает совсем немного, и даже не на полную занятость, совмещая работу руководителей инвесткомпании с обычной наемной работой на вторых хозяев", – заявив Бутусов.

При цьому в прес-релізі "Укроборонпрому" про саму компанію сказано лаконічно: "Oriole Capital Group була заснована керівниками компанії Wamar International, багатопрофільною виробничою і сервісною компанією, що займається виробництвом броньованих машин і авіатехнологій".

"Может Wamar International это какой-то авиагигант, и создал какую-то фирму-посредника специально для работы в Украине? Заходим на сайт компании, где также нет никакой информации, какими инвестициями в авиастроение занимается Wamar International. Вообще информация вся без деталей и конкретных проектов", – повідомив Бутусов.

Журналіст підкреслює, що про названих "Укроборонпромом" інвесторів в інтернеті існує всього кілька згадок, які говорять про те, що "помпезно презентовано контракт з фейковою структурою". "Возникает впечатление, что такие фото и презентации должны просто имитировать в годовом отчете "Укроборонпрома" эффективность работы по привлечению инвестиций", – резюмував Бутусов.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...