"Відповідно до всіх протоколів і меморандумів 2014 р. Дебальцеве юридично підконтрольне Україні", - Фесенко

Політолог нагадав, що почавши захоплення Дебальцевого, російсько-терористичні війська порушили мінські домовленості одразу після їх підписання.

Ось навіщо росіянам потрібне Дебальцеве. Фото: Еспресо.TV.

Розведення збройних сил по лінії дотику на Донбасу, і особливо в районі Дебальцевого, було б серйозним кроком для мирного врегулювання конфлікту. Таку думку під час свого інтерв'ю висловив керівник Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко, передають Патріоти України із посиланням на Пресу України.

Він нагадав, що українська сторона наполягає на тому, щоб однєю і семи ділянок розведення сил став саме район Дебальцевого. У свою чергу російська сторона каже, що це неможливо. З цього виходить, що Росія не буде демілітаризувати Дебальцеве, оскільки це важливий для неї район.

Фесенко нагадав, що почавши захоплення Дебальцевого, російсько-терористичні війська порушили мінські домовленості одразу після їх підписання. "Відповідно до всіх протоколів і меморандумів 2014 Дебальцеве юридично підконтрольне Україні. Його немає у списку населених пунктів, де повинні пройти місцеві вибори за особливим законом, який потрібно розробити в рамках Мінських угод. До речі, це список проголосований Верховною Радою", – заявив він.

Також Фесенко додав, що переговори з Москвою слід вести, оскільки вона буде змушена піти на поступки. Політолог нагадав, що ще рік тому Кремль відмовлявся навіть обговорювати введення військової місії на Донбас, тепер РФ вже згодна вести переговори на цю тему.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...