"Він буде шукати обхідні шляхи. Але про це не забуде": Російська опозиціонерка пояснила, як Кадиров помститься Інгушетії

Військових способів вирішення територіальних суперечок між Інгушетією та Чечнею поки що не передбачається.

Рамзан Кадиров. Фото:Кавказский узел

Скасування Конституційним судом Інгушетії дії договору про новий кордон із Чечнею, підписаний главами республік Юнус-Беком Євкуровим і Рамзаном Кадировим, відкладе територіальну суперечку між країнами. Про це заявила російська опозиціонерка Ольга Курносова, зазначивши, що цього б не вдалося домогтися без узгодження з адміністрацією президента РФ Володимира Путіна, передають Патріоти України.

"Рішення Конституційного суду - це той спосіб дій, який був узгоджений з адміністрацією президента Росії. Тому що досить довго вони намагалися робити різного роду зусилля для того, щоб вуличні протести в Інгушетії пішли на спад, але нічого добитися не вдалося. Для Кремля стало зовсім очевидним, що якщо договір скасований не буде, то протести в Інгушетії на спад не підуть", - каже росіянка.

За її словами, Москва явно не планувала подібного вирішення ситуації, але зараз у Росії не завжди виходить так, як хочеться Кремлю.

"Це в першу чергу тому, що Путін останнім часом занадто сильно сконцентрований на різних міжнародних речах, і він давно перестав дивитися, що відбувається в своїй власній країні. Кланова боротьба в Росії наростає з кожним днем з різних причин, і найслабші місця тут - це регіони. Тому в регіонах починає виходити все зовсім не так, як планував Кремль", - зазначила вона.

Разом з тим рішення прийнято, і швидше за все Кадиров у цій ситуації здасть назад, але, як вважає російська опозиціонерка, питання не забудеться.

"Я думаю, що він буде шукати якісь обхідні шляхи. А поки земельне питання буде відкладено. Він не забуде, мені здається, він нічого не забуває. Він постарається знайти в Інгушетії людей, які будуть його підтримувати. Але чи зможе він їх знайти?" - каже Курносова, припускаючи, що відставка Євкурова практично вирішена, а ситуація в Інгушетії цілком може повторити Дагестанську.

"Ми розуміємо, що відставка Євкурова практично вирішена, ще належить зрозуміти, хто буде новим главою Інгушетії і як буде розвиватися ситуація. Там же абсолютно поруч Дагестан, і приклад того, як зачистити всі клани, які були при владі губернатором Васильєвим, якого туди поставила Москва. Я не виключаю, що ситуація в Інгушетії може і так розвиватися, туди поставлять кремлівського призначенця, який почне зачистку політичних кланів в Інгушетії", - пояснила вона.

Військових способів вирішення територіальних суперечок між Інгушетією та Чечнею Курносова не бачить.

"Цей сценарій мені видається абсолютно неймовірним, я розумію, що багато хто вважає Кадирова дуже войовничим правителем, але його сила в тому, що він використовує далеко не тільки військові важелі, у нього хороші міжнародні зв'язки, тому я думаю, що прямого зіткнення не буде. Він буде шукати інші шляхи вирішення питання, він може відкласти це питання на час і думати, як компенсувати поразки іншим способом, або буде шукати обхідні шляхи, щоб його все ж вирішити", - вважає російська опозиціонерка.

Джерело: Обозреватель

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...