"Він не брав участі в подіях на Майдані": В ГПУ розповіли про помічника "чорної сотні" Беркута

У службовому приміщенні підозрюваного знайшли місце, де, імовірно, вивезена зброя могла розрізатися, приводитися в неробочий стан, де з неї збивалися номера.

Сергій Горбатюк. Фото: espreso.tv.

Слідчі встановили особу людини, яка допомагала «чорній сотні Беркута» ховатися і ховати зброю після розстрілу активістів Майдану. Він не брав участі в Майдані. Про це сказав глава Департаменту спецрозслідування ГПУ Сергій Горбатюк в інтерв'ю «Сегодня», передають Патріоти України.

«Нагадаю коротко історію питання. У серпні минулого року на Жуковому острові співробітники Служби безпеки виявили частини стрілецької зброї, яка імовірно використовувалася на Майдані. Вони мали сліди затертих заводських номерів. Довгий час тривала експертиза. Але в лютому нинішнього року підтвердилося, що це зброя, яка була в міліцейської спецроти «Беркута». Крім того, в травні-червні там же була виявлена ще частина зброї», - заявив він.

На питання, хто і коли вивозив зброю, Горбатюк відповів: «Вибачте, називати прізвище цієї людини поки не можу. Він не брав участі в подіях на Майдані. Але ми встановили, що разом зі зброєю вивозили також Садівника, Кусюка (командир «Беркута» Києва Сергій Кусюк, командир роти «Беркута» Дмитро Садівник - ред.) та інших співробітників, які нині фігурують в матеріалах кримінальної справи... »

«Встановлено також, хто цим процесом керував, його адреси - домашню і службову. Відповідно там провели обшуки. І на виробничих площах знайшли місце, де, імовірно, вивезена зброя могла розрізатися, приводитися в неробочий стан, де з неї збивалися номера», - зазначив представник ГПУ.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...