Він сам нарвався: Завзятий поліцейський випадково, за офіційною версією, згвалтував затриманого

Одного поліцейського все ж звинуватили в згвалтуванні. Трьох його товаришів по службі звинувачують в застосуванні насильства. Всі четверо відсторонені від служби, але не арештовані.

Президент Олланд відвідав жертву поліцейських у лікарні. Фото: AFP.

Жителі багатьох міст Франції вийшли на масові протести через скандал з поліцейським, якого нібито намагаються виправдати після того, як він «випадково» проник кийком в анальний отвір затриманого, пише Meduza. Новину передають Патріоти України.

2 лютого в Ольне-су-Буа поліцейські проводили рейд проти розповсюджувачів наркотиків і затримали 22-річного місцевого жителя Тео. При затриманні сталася бійка; під час неї один поліцейський засунув палицю в анальний отвір молодої людини на 10 сантиметрів. Тео потрапив до лікарні. Він знаходиться там вже кілька днів; лікарі кажуть, що потерпілий буде непрацездатний кілька тижнів.

Поліція почала розслідування і дійшла висновку, що поліцейський засунув палицю в задній прохід Тео ненавмисно. Слідчі грунтуються на записах з камер спостереження, але на тих, що є у відкритому доступі, розгледіти, що саме сталося, неможливо. Сам Тео не вірить, що все сталося випадково. «Звичайно, вони не скажуть, що зробили це спеціально», - міркує адвокат Тео про дії поліції.

Одного поліцейського все ж звинуватили в згвалтуванні. Трьох його товаришів по службі звинувачують в застосуванні насильства. Всі четверо відсторонені від служби, але не арештовані. Протести у Франції тривають кілька днів. В основному, акції проходять в околицях Ольне-су-Буа. На вулиці також виходять жителі Парижа, Ренна і Нанта. Протестуючі підпалюють машини і сміттєві баки. Кілька разів поліцейським доводилося застосовувати сльозогінний газ і стріляти в повітря.

Під час бесіди Тео закликав не влаштовувати погроми. До того ж закликала його сім'я. Проте, протести продовжилися. Під час зустрічі з Франсуа Олландом Тео був одягнений у футболку італійського футбольного клубу «Інтер». У Твіттері міланського клубу Тео вже покликали на матч.

Правозахисники вказують, що поліцейських рідко судять за застосування насильства. З 2005-го по 2015 рік від поліцейського насильства загинули 26 осіб, а 63 людини були поранені. При цьому тільки сім співробітників поліції були засуджені за злочини.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...