"Він там живе, але дуже часто їздить у відрядження": Адвокат назвав адресу Януковича

Водночас Віталій Сердюк не відповів на питання про те, якого саме характеру ці відрядження Януковича, та куди саме він мандрує.

Насправді Янукович тут не живе. Фото: Українська правда.

Адвокат екс-президента Віктора Януковича Віталій Сердюк заявляє, що заочне розслідування щодо його підзахисного має бути припинено, у ГПУ з цим не погоджуються. Про це він заявив в коментарі "Українській правді", передають Патріоти України.

"Після отримання Генпрокуратурою України від Генпрокуратури Російської Федерації офіційного підтвердження адреси проживання Віктора Януковича та згоди сприяти у вчиненні всіх необхідних процесуальних дій, у ГПУ немає жодних підстав застосовувати щодо Віктора Януковича процедуру спеціального (заочного) досудового розслідування", - стверджує він.

Він наполягає, що заочне розслідування щодо Януковича вже припинено відповідно до ч. 5 статті 297-4 Кримінального процесуального кодексу України, згідно з якою, якщо підстави для заочного досудового розслідування "перестали існувати", подальше досудове розслідування здійснюється у загальному порядку.

"Будь-які спроби подальшого ведення заочного розслідування є кримінально караним злочином та порушенням права особи на захист, гарантованого як українським так і міжнародним законодавством", – зазначив Віталій Сердюк.

"У випадку ігнорування співробітниками ГПУ цього факту, захист буде вимушений подати заяву про скоєння злочину", - наголосив адвокат. Він також назвав адресу проживання Януковича. "Ця адреса відома давно, за нею відбувалося офіційне листування. Це не склад, це житловий будинок окремо побудований на території котеджного невеликого містечка. Там огороджені житлові будинки", - зазначив Сердюк.

На питання, чи мешкає Янукович там постійно, чи ця адреса використовується лише для листування, Сердюк відповів: "Він постійно проживає за цією адресою, але мій клієнт багато їздить по відрядженнях. З урахуванням того, що розшуку немає, він може вільно пересуватися як по Росії, так і по світу. Він не оголошений у розшук, тому жодних обмежень немає", - сказав Сердюк.

Водночас він не відповів на питання про те, якого саме характеру ці відрядження Януковича, та куди саме він мандрує. "Ми зустрічалися в різних місцях", - лише сказав Сердюк.

Водночас у Генпрокуратурі наголошують, що єдиним приводом для припинення заочного розслідування є добровільна поява Януковича в Україні. В коментарі журналістам прокурор військової прокуратури Руслан Кравченко зазначив:

"Заочне розслідування може закінчитися, лише якщо він добровільно повернеться в Україну. Адреса, яку називають адвокати Януковича нами не підтверджується". Раніше в ефірі каналу 112 Кравченко розповідав, що "Генпрокуратура РФ написала в листі брехню, бо при здійсненні досудового розслідування було встановлено, що це фейкова адреса реєстрації".

"За даною адресою ніхто не проживає, також підозрюваний Янукович не проживає. Коли ми відправили міжнародною кур'єрською службою текстовий варіант підозри, за цією адресою вийшла жінка у формі правоохоронних органів і сказала, що вона нічого не буде отримувати і Янукович тут не проживає. За даним фактом є документальне підтвердження, що Янукович там не проживає", - заявив Кравченко.

"112 канал" також навів два документи, які свідчать, що за вказаною адресою Януковича не було.

Ексчиновник Нацполіції, який скандалив у ресторані Goodwine, засвітився у компанії нардепа Тищенка (фото)

середа, 24 квітень 2024, 20:17

Експрацівник департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України Віталій Манасян засвітився у компанії нардепа Миколи Тищенка. Про це свідчить світлина, опублікована журналістом «Української правди» Михайлом Ткачом, передають Патріоти України. «Н...

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...