Влада почала репресії проти "Самопомочі", - Березюк

У фракції були готові голосувати за бюджет, але в понеділок або вівторок, після прочитання документу. Після неприйняття "Самопоміччю" бюджету, проти депутатів почали відкривати кримінальні справи.

Олег Березюк. Фото: скріншот з відео.

Після неприйняття партією "Самопоміч" бюджету проти фракції почалися репресії. Про це в ефірі телеканалу 112 Україна заявив лідер фракції "Самопоміч" Олег Березюк, передають Патріоти України.

"Після ще одного історичного голосування у ВР, але позитивного (це голосування за право волевиявлення у Кривому Розі) і після неприйняття "Самопоміччю" бюджету проти нашої партії розпочались також репресії. В Харкові нардеп Семенуха отримав кримінальну справу безпричинно, інші депутати фракції отримали безпричинні кримінальні справи, тихо і нахабно відмінений закон про присвоєння звань для Семенченка. Це репресії, і це все на фоні насправді грандіозної війни проти демократії, яка називається арешт Корбана, порушуючи всі моральні і інші правила", - заявив Березюк.

Нагадаємо, з 26 депутатів фракції "Самопоміч" 20 чоловік утрималися від голосування за бюджет, один проголосував проти, чотири члени фракції були відсутні на засіданні. Лише один депутат від "Самопомочі" натиснув кнопку "за" – Ярослав Маркевич. Позиція "Самопомочи" при голосуванні за бюджет була наступною: ми готові голосувати, але в понеділок або вівторок, після прочитання документу.

Раніше Рада прийняла держбюджет-2016. Метод прийняття бюджету і сам документ викликав обурення у депутатів. На брифінгу за підсумками прийняття бюджету спікер парламенту Володимир Гройсман заявив, що зараз ротації в Кабміні якраз до часу.

Згідно з прийнятим документом, доходи держбюджету в наступному році перевищують доходи бюджету-2015 на 15,1%, або на 88,1 млрд грн, і складають млрд 595,1 грн. Витрати бюджету-2016 і надання кредитів перевищують показники поточного року на 14,5%, або 86,7 млрд грн, і досягають 684,5 млрд грн.

Граничний обсяг дефіциту державного бюджету України встановлюється в сумі 83 млрд 694 млн грн (3,7% прогнозного ВВП в межах маяка Міжнародного валютного фонду (МВФ) проти 4,1% ВВП в 2015 році), у тому числі граничний обсяг дефіциту загального фонду державного бюджету України - у сумі 68 млрд 893,7 млн грн і граничний обсяг дефіциту спеціального фонду державного бюджету України - у сумі 14 млрд 800 млн 257,8 тис. грн.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...