Влучний "Сокіл": У Турчинова показали фото випробувань українсько-польського безпілотника

​Випробуваний сьогодні розвідувально-ударний комплекс складається з однієї розвідувальної та трьох ударних бойових машин.​

Фото:прес-служба РНБО УкраїниРозвідувально-ударний комплекс "Сокіл" є продуктом успішної кооперації українського підприємства «Чезара» з польськими партнерами. Про це розповів секретар Ради національної безпеки та оборони України Олександр Турчинов, передають Патріоти України з посиланням на прес-службу відомства.

Після завершення випробувань на полігоні Гончарівське Чернігівської області, одне із завдань, яке ставила РНБО перед вітчизняним обороно-промисловим комплексом, – «налагодження виробництва якісних безпілотних літальних апаратів бойового застосування».

Випробуваний сьогодні розвідувально-ударний комплекс "Сокіл" складається з однієї розвідувальної та трьох ударних бойових машин, що робить його здатним знаходити та точно вражати цілі, використовуючи, залежно від завдань, боєприпаси фугасної, осколково-фугасної та термобаричної дії.

"Випробування відбулися успішно, продемонстрували ефективність цих безпілотних комплексів. Наступний крок – поставити їх на озброєння та ефективно використовувати в бойових умовах", - сказав Турчинов.

Секретар РНБО після наради з виробниками та військовими повідомив, що найближчим часом будуть представлені нові моделі ударних БПЛА "значно більшої дальності застосування та з потужнішими бойовими характеристиками".

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...