"Во всем виноватая береза, и все": У Путіна відреагували на заяву Польщі про знищення літака Качинського

Представниця Слідкому РФ заявила, що польська комісія з розслідування Смоленської катастрофи не проводила огляду тих уламків повітряного судна, які зберігають на території РФ.

На місці Смоленської трагедії. Фото: Рейтерс.

У Слідчому комітеті Росії вважають безпідставними висновки підкомісії Польщі про сліди вибуху на лівому крилі літака президента Леха Качинського. Про це 10 серпня заявила офіційна представниця Слідкому Світлана Петренко, повідомляє "Интерфакс". Новину передають Патріоти України.

За її словами, "абсолютно не зрозуміло, на чому ґрунтуються висновки польських експертів". Петренко стверджує, що відразу після катастрофи балістична та вибухотехнічна експертизи не виявили "жодних ознак впливу" вибухівки на літак.

Представниця Слідкому підкреслила, що до початку руйнування повітряного судна "призвело зіткнення з березою". Також Петренко заявила, що польська комісія з розслідування Смоленської катастрофи не проводила огляду уламків повітряного судна, які зберігають на території РФ. Востаннє уламки було досліджено у 2014 році, додала вона.

Літак Ту-154, у якому перебували президент Качинський із дружиною Марією та 86 членами урядової делегації, розбився під Смоленськом сім років тому – 10 квітня 2010 року. Усі, хто був на борту, загинули. За версією Росії, авіакатастрофа сталася після вимоги командувача повітряних сил Польщі Анджея Бласіка йти на посадку попри складні метеоумови. У Польщі цю версію відкидають.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...