"Володенька вспомнил, как приходил к власти": Росіян знов готують до вибухів житлових будинків

Ситуація з підготовкою терактів і з останнім вибухом може свідчити про те, що Кремль в якості одного з можливих варіантів готується до введення надзвичайного стану та скасування виборів.

Росіянам слід готуватися до нових терактів. Фото: РБК.

Ситуація з підготовкою терактів в Росії і з останнім вибухом в Санкт-Петербурзі може свідчити про те, що Кремль може готуватися до введення надзвичайного стану. Таку думку "Обозревателю" висловив російський військово-політичний експерт, який живе в Празі, Юрій Федоров, передають Патріоти України.

"Тут є над чим подумати. Все це виглядає досить підозріло, тому що ситуація в країні досить складна", - зауважив він. У цьому контексті експерт звернув увагу на ряд подій в політичному житті країни. Зокрема, на відмову в реєстрації опозиціонера Олексія Навального в якості кандидата в президенти Росії. "Це, природно, викликає, як мінімум, невдоволення в середовищі його прихильників, і не зрозуміло, чим це може закінчитися", - сказав Федоров.
Далі - "з'явилася абсолютно нова політична фігура - Ксенія Собчак, яка виступає з досить різкою критикою влади і в тому числі Путіна особисто. Абсолютно не зрозуміло, чи є ця претендентка на пост президента кремлівським проектом або її поява на політичній арені відбулася якось інакше. Проте, ясно, що в країні не так все спокійно, як хотілося б президенту", - переконаний експерт.
Він також звернув увагу на те, що в нейтральних російських ЗМІ, "які намагаються сподобатися всім, на кшталт "Ехо Москви", "з'являються дуже жорсткі оцінки економічної ситуації в Росії". "Абсолютно відкрито говориться про деградацію економіки, в тому числі пов'язану з війною проти України і, відповідно, санкціями Заходу".
На думку Федорова, "це теж свідчить про те, що певні сегменти російської правлячої еліти незадоволені Путіним, хоча і не розуміють, що можна зробити, щоб не допустити його перевиборів". Таким чином, "ситуація з підготовкою терактів і з останнім вибухом може свідчити про те, що Кремль в якості одного з можливих варіантів готується до введення надзвичайного стану та скасування виборів", - зробив висновок експерт.
Відповідаючи на питання, навіщо Кремлю може знадобитися НС, Федоров пояснив: "Якщо буде введено надзвичайний стан, можна скасувати або відкласти вибори, або ввести офіційну цензуру в ЗМІ, якісь ЗМІ можна буде закрити. Можна вводити всякого роду обмеження на масові заходи, мітинги, акції протесту і таке інше".
Він визнав: "Фактично зараз теж всі ці обмеження діють, але вони неконституційні. Влада, особливо в провінції, часто діє всупереч законам і всупереч конституції. Введення надзвичайного стану може в певному сенсі змінити цю ситуацію і "на законних підставах" припинити всю опозиційну діяльність".
"Для цього буде потрібна ще пара-трійка вибухів?" - запитали журналісти. "Так звичайно. Я не хочу здатися цинічним, але в результаті вибуху в цьому супермаркеті загиблих не було, 13 постраждалих. Це не вражає російську публіку, яка звикла до такого роду ситуацій. А якщо буде набагато серйозніший теракт з набагато більш масовими постраждалими, тоді це може справити враження, тоді у влади з'явиться пропагандистський виграшний привід для того щоб вводити НС".
"Не випадково Путін заявив про те, що це теракт перш, ніж про це сказали слідчі органи, які і повинні визначити, що це таке. Повинні бути проведені всякого роду слідчі дії. Але якщо президент в Росії сказав, що це теракт, тоді це теракт. Від цього вже нікуди не дітися. Все це тривожно", - резюмував експерт.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...