"Вона - кращий кандидат": Українці хочуть, щоб Савченко стала послом України в РФ

Автори петиції нагадують, що на сьогоднішній день інтереси України на території Росії ніхто не представляє.

Надія Савченко. Фото: censor.net.ua.

Українські громадяни хочуть бачити народного депутата Надію Савченко в ролі посла України в Російській Федерації. Петиція з відповідною пропозицією була зареєстрована на офіційному сайті президента Петра Порошенка, передають Патріоти України.

Автори петиції нагадують, що на сьогоднішній день інтереси України на території Росії ніхто не представляє, так як попередній посол Володимир Єльченко був звільнений з займаної посади. «Необхідність термінового призначення надзвичайного і повноважного посла в Російській Федерації пояснюється тим, що хтось повинен зайнятися питанням повернення наших земляків на батьківщину. Кращим кандидатом на зазначену посаду є Надія Савченко», - сказано в тексті петиції.

Як відомо, українська льотчиця Надія Савченко пробула в російських в'язницях майже два роки. Напередодні народний депутат висловила бажання особисто провести переговори з ватажками терористичних «ДНР» і «ЛНР». Предметом переговорів стане повернення українських полонених.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...