"Вони вбили нашого громадянина": У Конгресі США звинуватили РФ у загибелі спостерігача ОБСЄ

Сенатор Роджер Вікер також звернув увагу на проведення негайного розслідування цих подій.

Роджер Вікер. Фото: Голос Америки.

У Сенаті США заявили, що загибель американського спостерігача СММ ОБСЄ на Донбасі, напряму пов’язана із зусиллями Росії щодо підживлення конфлікту та невиконанням нею Мінських домовленостей і зобов’язань перед ОБСЄ. На цьому наголосив, виступаючи в Конгресі США глава Гельсінської комісії сенатор Роджер Вікер, повідомляє Укрінформ. Новину передають Патріоти України.

“Якби Росія виконувала Мінські угоди та припинила підтримку, відправку, фінансування та забезпечення сепаратистів у цьому регіоні, не було би жодної необхідності для перебування там спостережної місії”, – заявив сенатор, висловивши співчуття рідним загиблого громадянина США й тих спостерігачів ОБСЄ, хто постраждав від вибуху.

Він підкреслив, що причетні до інциденту “повинні бути притягнуті до відповідальності”. У цьому зв’язку Вікер зауважив, що “високо цінує зусилля австрійського міністра закордонних справ, який зараз є головою ОБСЄ, щодо привернення уваги до цієї трагедії”. Сенатор також звернув увагу на проведення негайного розслідування цих подій, у яких російська сторона відіграє свою роль.

“Я вкотре закликаю російське керівництво покласти край нескінченному насильству (на сході України – ред.) й виконувати свої зобов’язання перед ОБСЄ”, – наголосив американський законодавець. За його словами, трагічна загибель представника США підкреслює необхідність безперешкодного доступу для спостерігачів ОБСЄ на окуповані території та в прикордонні з Росією райони.

Нагадаємо, раніше у РНБО заявили, що відповідальність за загибель члена Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ та поранення двох представників Місії лежить на військово-політичному керівництві Російської Федерації. При цьому координатор групи Інформаційний спротив Дмитро Тимчук повідомив, що першими на місце вибуху прибули журналісти пропагандистського Russia Today.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...