Вони ж в нас "найбідніші": Нардепам підняли компенсацію за оренду житла

Розмір щомісячної грошової компенсації депутатам для оренди або найму готельного номера збільшиться тепер до 650 гривень на добу.
На себе нардепам грошей не шкода. І голосувати не лінь. Фото: Bigmir.net.

Регламентний комітет погодився збільшити розмір компенсації народним депутатам за оренду житла з 460 до 650 гривень на добу, оскільки протягом останніх трьох років зросли комунальні тарифи і мінімальна зарплата. Про це повідомляють Патріоти України із посиланням на українські ЗМІ.

Розмір щомісячної грошової компенсації депутатам для оренди або найму готельного номера збільшиться тепер до 650 гривень на добу, йдеться в рішенні комітету Ради з питань регламенту і організації роботи парламенту.
Комітет 14 липня розглянув листи в. о. керівника апарату Ради Петра Боднара і з'ясував, що компенсація вартості оренди житла здійснюється, виходячи з вартості одномісного однокімнатного номеру готелю «Київ» з розрахунку 460 гривень на добу, який був актуальний більше трьох років тому.

З моменту затвердження такого розміру компенсації зросли комунальні тарифи і розмір мінімальної заробітної плати. За розрахунками апарату Ради, на даний момент середня вартість номера складає близько 650 гривень на добу. В результаті регламентний комітет погодився з пропозицією апарату ВР збільшити розмір компенсації депутатам за оренду житла з 460 до 650 гривень на добу. Комітет також дозволив апарату встановити з 3 липня розмір витрат на забезпечення відряджень помічників-консультантів депутатів в сумі 400 гривень в місяць.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...