"Вони ж заблукали": Росія звернулася до України з приводу зникнення двох своїх військових

Російська сторона звертається до української на прикордонних пунктах в Харківській області у той час, коли українською стороною затримано було двох російських військовослужбовців у Херсонській області.

Затримані на Херсонщині росіяни. Фото: Фейсбук.

Представники Російської Федерації звернулися до України з приводу зникнення двох своїх військових під час проведення навчань. Про це у коментарі УНІАН повідомив помічник голови Державної прикордонної служби, прес-секретар відомства Олег Слободян. Новину передають Патріоти України.

"Дійсно, на тій ділянці кордону, яка контролюється, тобто на східних рубежах, на Харківщині, ми отримали запит від російської сторони, де вони нас інформують про те, що в них загубилися під час тренувань двоє військовослужбовців прикордонної служби, і запитують, чи ми нічого не знаємо з цього приводу", - сказав Слободян. Також він пояснив, чому російська сторона звертається до української на прикордонних пунктах в Харківській області, коли українською стороною затримано було двох російських військовослужбовців у Херсонській області. "Тому що ми жодних контактів не підтримуємо із окупантами на херсонському напрямку", - сказав прес-секретар відомства.

Нагадаємо, голова Державної прикордонної служби України Віктор Назаренко заявив, що у Херсонській області затримано двох військовослужбовців Федеральної служби безпеки (ФСБ) Російської Федерації. "Сьогодні, 30 червня, близько 02.30, прикордонники Херсонського загону спільно із військовослужбовцями Збройних сил України, в Херсонській області на березі Перекопської затоки затримали двох невідомих осіб без документів та виявили човен, на якому останні причалили до берега", - повідомив Назаренко. "Під час попереднього опитування встановлено, що затримані є військовослужбовцями прикордонної служби ФСБ РФ. З їх слів, вони, нібито, виконували роль учбових порушників кордону під час навчань, але збилися з маршруту, втратили орієнтування і таким чином опинилися на материковій частині України", - наголосив голова ДПСУ. Також він додав, що стосовно затриманих громадян РФ проводяться визначені законодавством адміністративно-процесуальні дії.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...