"Вот тебе бабушка и Юрьев день": Родич Путіна пропонує заборонити червонодипломникам залишати територію РФ

Імовірна заборона на виїзд з країни не стосується студентів, які не використовують право відстрочки від служби.
Роман Путін. Фото: Тайга.инфо.

Фонд племінника Володимира Путіна пропонує давати відстрочку від армії до 27 років студентам з червоним дипломом, щоб вони могли "отримати наступний щабель освіти". Але з такою відстрочкою вони не зможуть виїжджати з Росії. Про це повідомляють Патріоти України із посиланням на РБК.

Російський академічний фонд (РАФ), очолюваний двоюрідним племінником президента Росії Романом Путіним, направив міністру оборони пропозицію давати відстрочку від армії до 27 років всім випускникам з червоним дипломом. При цьому відповідно до задуму РАФ, отримавши таку відстрочку, з Росії вони виїхати не зможуть.

Директор фонду Олег Казенков підтвердив, що РАФ направляв лист міністру Сергію Шойгу. Відстрочку РАФ пропонує давати студентам, які закінчили вищий навчальний заклад з червоним дипломом, студентам, які продовжують навчатися в державних ВНЗ, і тим, хто вчиться заочно, працюючи на оборонно-промислових підприємствах, і при цьому не потрапляє під інші види відстрочки. Якщо ініціатива буде прийнята, такі категорії громадян будуть звільнені від служби в армії, так як призовний вік в Росії - 27 років.

"При нинішньому законодавстві, якщо людина відмінно вчився і продовжує здобувати освіту, нехай навіть і заочно, вона позбавляється права на відстрочку", - нагадав Казенков. Він зазначив, що їх ініціатива дозволяє студентам "довчитися і отримати наступний щабель освіти".

Імовірна заборона на виїзд з країни не стосується студентів, які не використовують право відстрочки від служби, додав Казенков. "Ті студенти, які на свій страх і ризик їдуть за кордон і вчаться заочно, потім приїжджають в Росію і йдуть в армію або не йдуть в армію - цієї категорії ми не торкаємося взагалі", - пояснив він.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...