Вплив Авакова на українську політику набагато більший, ніж виглядає ззовні. Він є "смотрящим" за міністрами, - Лещенко (відео)

Нардеп зауважив, що у тому, що створив очільник МВС Арсен Аваков, він вбачає ознаки можливого недемократичного захоплення влади.

Арсен Аваков. Фото:news.pn

Всередині українського політикуму виник своєрідний "острів Авакова", а за рівнем впливу очільник МВС уже наздоганяє прем’єр-міністра. Про це в ефірі програми Vox populi. Голос народу з Олегом Борисовим на телеканалі ZIK заявив нардеп Сергій Лещенко, передають Патріоти України.

Гість програми зауважив, що у тому, що створив очільник МВС Арсен Аваков, він вбачає ознаки можливого недемократичного захоплення влади.

"Усередині українського політикуму у нас виник своєрідний "острів Авакова". Там є Аваков, як велика політична фігура, який на сьогодні за своїм впливом уже наздоганяє прем’єр-міністра, будучи лише одним з членів уряду, лише міністром. Тобто жодне рішення в уряді без згоди Авакова не проходить, він має своєрідне вето. Він – "смотрящий" за міністрами від "Народного фронту", які ходять до нього на звіт. Навіть Коломойський приїжджав у МВС до Авакова вирішувати питання, знаючи, що він є людиною, яка впливає на "Народний фронт" у КМУ", – заявив Сергій Лещенко.

Як наголосив депутат, в Арсена Авакова є свої «піар-діячі», а мова йде про Антона Геращенка та Зоряна Шкіряка.

"У нього є бізнесово-корупційне крило: це колишній заступник міністра Сергій Чеботар, депутат Котвіцький, відомий тим, що вивів 40 мільйонів доларів на Панаму. У них є бізнес-партнер, зокрема, у Котвіцького, так званий кримінальний авторитет «Саша Браслєт». Нещодавно Котвіцький отримав під свій контроль родовища літію в Україні. Він є своєрідним «смотрящим» за певними галузями, у тому числі які стосуються міністерств у підпорядкуванні «Народного фронту", – заявив гість програми.

З його слів, у підпорядкуванні Авакова також є силовий підрозділ, куди входить Ілля Ківа. Останній нещодавно розпочав процес набору у «народні дружини» людей, які начебто мають стежити за громадським порядком.

«Але це все викликає серйозні сумніви. Я думаю, що це дуже небезпечно, особливо враховуючи те, що свого часу Аваков стояв біля витоків батальйонів. Його вплив на українську політику набагато більший, ніж виглядає ззовні», – резюмував Сергій Лещенко.

Депутат наголосив, що така людина, як Аваков, має діяти у межах закону. Натомість, продовжив депутат, за «схему» із наплічниками, де був задіяний син міністра МВС, так ніхто і не був покараний.

«Звичайно, якщо він є одним із акціонерів влади, то прибравши звідти Авакова, ми можемо отримати розвал усієї конструкції», – заявив гість програми.

Ексчиновник Нацполіції, який скандалив у ресторані Goodwine, засвітився у компанії нардепа Тищенка (фото)

середа, 24 квітень 2024, 20:17

Експрацівник департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України Віталій Манасян засвітився у компанії нардепа Миколи Тищенка. Про це свідчить світлина, опублікована журналістом «Української правди» Михайлом Ткачом, передають Патріоти України. «Н...

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...