Врятуйте бізнес: Керівники меткомбінатів ІСД звернулись до президента через блокаду окупованого Донбасу

​Автори звернення нагадали, що підприємствами групи ІСД в Україні сплачено понад 1,1 млрд грн податків.

Блокада ОРДЛО. Ілюстрація:Zik

Затримки зі своєчасною оплатою податків, нерегулярні виплати зарплат, соціальне напруження в містах – до таких наслідків призведе продовження незаконної блокади залізничного сполучення з неконтрольованою територією України. Про це у своєму зверненні на ім'я Президента України Петра Порошенка та прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана заявили керівники Дніпровського і Алчевського металургійних комбінатів В'ячеслав Мосьпан і Тарас Шевченко, передають Патріоти України з посиланням на Главком.

Автори звернення нагадали, що тільки за 2016 рік підприємствами групи ІСД в Україні сплачено понад 1,1 млрд грн податків (не враховуючи ПДВ). Комбінати є містоутворюючими, на них працюють понад 25 тисяч людей (близько 100 тисяч людей з членами сімей). Блокування залізничних шляхів серйозно вдарить по стабільності роботи цих підприємств.

При цьому, комбінати Групи ІСД є експортно-орієнтованими, їх валютна виручка в 2016 році становила понад 1 млрд дол. США.

«Блокада, в свою чергу, призведе до зменшення валютних надходжень у країну від реалізації металопрокату», - йдеться в заяві.

Комбінати мають договірні відносини з підприємствами Європейського Союзу з Угорщини і Польщі, обсяг щомісячних поставок в ЄС становить 100 тис. тонн товарного прокату. На думку авторів звернення, блокада викличе проблеми в роботі партнерів і, відповідно, призведе до погіршення іміджу України.

Вжити негайних заходів для розблокування залізничних шляхів закликала і профспілкова організація Дніпровського металургійного комбінату. Підприємство має містоутворюючий статус, на ньому працює понад 10 тисяч людей.

«Якщо наше підприємство і постачальники сировини зупиняться у зв'язку з блокадою залізничних шляхів з непідконтрольною територією, це може призвести до соціального вибуху в місті і непередбачуваних наслідків для всієї країни в цілому», - говориться в листі профспілки керівникам держави.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...