"Врятуйте унікальну будівлю!": Компанія, підконтрольна Табачнику, знищує пам'ятку архітектури (фото)

ТОВ "Грааль" свідомо доводила цей об'єкт культурної спадщини до стану руйнування, а зараз спеціально трощить перекриття та несучі конструкції.

Унікальна будівля на вул. Грушевського. Фото: "Фейсбук".

Компанія (ТОВ "Грааль"), яка підконтрольна Михайлу Табачнику (брату одіозного Дмитра Табачника) завтра, 30 серпня, о 14.00 збирається пролобіювати на комісії по культурі знищення унікального будинку авторства В. Ніколаєва на вул. Грушевського, 4Б. Про це повідомляє громадській діяч, правозахисниця Олена Єскіна на своїй сторінці у "Фейсбуці" і зазначає, що цей будинок є пам'яткою, а ділянку, де він розташований збираються забудувати багатоповерхівкою. Новину передають Патріоти України.

ТОВ "Грааль" свідомо доводила цей об'єкт культурної спадщини до стану руйнування, а зараз спеціально трощить перекриття та несучі конструкції (зафіксовано Єскіною на світлинах, наведених нижче), щоб довести, що пам'ятка вже не підлягає реставрації та не має жодної цінності.

"Раніше мною було спрямовано низку заяв до правоохоронних органів з вимогою порушити кримінальне провадження за фактом свідомого знищення об'єкта культурної спадщини, а також до Міністра культури і Київського міського голови", - повідомляє активістка. Вона закликала: "Друзі, приходьте 30.08.16 о 14.00 на комісію по культурі (Хрещатик, 36, 4 поверх, кулуари), щоб протистояти прийняттю незаконного рішення на користь забудовника!"

Довідка. Зазначений будинок є пам'яткою місцевого значення, становить величезну цінність як приклад ранньої забудови вулиці Грушевського поблизу вулиці Хрещатик, яка майже не зберіглася, містить унікальний внутрішній дворик. Завдяки системі сходів будинок є своєрідною поєднувальною ланкою між вулицями Грушевського та Хрещатиком і горою, на якій стоїть колишній Інститут шляхетних дівчат.

Також цей будинок є прикладом багатоетапної дореволюційної забудови Києва: проект належить відомому київському архітектору В. Ніколаєву, але у формуванні сучасного об'єму будинку брали участь і інші київські архітектори - О. Шварценберг та С. Рикачов. Зазначена пам'ятка є останньою будівлею в садибі відомих київських підприємців Бонадурерів, які були підданими Швейцарії.



Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...