Все в руках командирів - це їх право і обов'язок: Порошенко про заборону "отвєтки" російським загарбникам

Президент спростував чутки про "таємні накази керівництва", які позбавляють права на захист під час обстрілів.

Петро Порошенко. Фото: РБК.

Президент Петро Порошенко прокоментував питання щодо процедури відкриття вогню у відповідь по терористичних військах на Донбасі. Про це він повідомив під час прес-конференції, передають Патріоти України.

Порошенко також спростував чутки про "таємні накази керівництва", які позбавляють права на захист під час обстрілів. "Хочу спростувати цю нісенітницю. Знаєте, коли у Фейсбуці в Києві пишуть"Сидимо в окопах, під обстрілами, чекаємо дозволу на відкриття вогню у відповідь". Я не жартую. Вони забувають вимкнути геолокацію і зрозуміло, звідки і хто (пише. - Ред. ). Єдине, я щасливий, сьогодні їх значно менше, ніж у 2014 році, коли так само намагалися розгойдати ситуацію", - заявив Порошенко.

"Право надання дозволу на відкриття вогню у відповідь належить безпосередньо командиру. Він, без будь-яких погоджень, якщо це обстріл у відповідь, може самостійно прийняти рішення. Йому не потрібно ні з ким це узгоджувати. Більше того. Якщо є загроза життю - він зобов'язаний відкрити вогонь. Разом із тим йому заборонено відкривати вогонь першим, якщо він не бачить мету, диверсійно-розвідувальну групу, яка створює йому загрозу. Ніякої складної процедури узгодження фізично не існує" - наголосив президент.

"Якщо командир відкрив вогонь першим - буде розслідування, буде відповідати. Якщо відкрив вогонь у відповідь, захистив - буде нагороджений. Усе дуже просто. Ніяких таємних інструкцій не існує!" - резюмував Порошенко.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...