Всесвіт вітає людство: Астронавти показали унікальне Різдвяне явище в космосі

Незвичайна планетарна туманність знаходиться на відстані близько 11 тисяч світлових років від Землі.

Святкують і небо, і земля. Ілюстрація: соцмережі.

Вчені знайшли у космосі туманність, яка схожа на різдвяний малюнок. Як повідомляє NASA, знімок вдалося зробити за допомогою телескопа “Хаббл”. Новину передають Патріоти України.

Незвичайний малюнок – це туманність NGC 6326. На ньому можна помітити хмари газу, підсвічені розташованою в центрі туманності зіркою. Планетарна туманність знаходиться на відстані близько 11 тисяч світлових років від Землі.

Як з’ясували вчені, подібні туманності утворюються тоді, коли стара зірка перетворюється на червоного гіганта. Вона скидає зовнішні оболонки і залишає в їх центрі білого карлика. Часто викиди призводять до появи симетричних структур, але NGC 6326 відрізняється незвичайною асиметрією.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...