"Вся "королевская рать": У ГПУ пояснили, чому викликають на допит усю фракцію радикалів

Незважаючи на направлені на адресу голови фракції 20 повісток про виклик для допиту як свідка у кримінальному провадженні, вказані повістки ним проігноровано і про причини неявки до органу досудового розслідування не повідомлено.

Олег Ляшко. Фото: telegraf.com.ua.

Виклик на допит до ГПУ керівника і нардепів фракції Радикальна партія пов’язаний з розслідуванням кримінального провадження щодо заяви Олега Ляшка стосовно пропонування неправомірної вигоди у розмірі 50 млн доларів США за не підтримання подання Генеральної прокуратури України до Верховної Ради України про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України Сергія Клюєва. Про це повідомляє Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України, передають Патріоти України.

Як зазначається у повідомленні, ця заява була зроблена Ляшком і поширена засобами масової інформації 13 травня 2015 року. До цього часу, незважаючи на направлені на адресу Ляшка 20 (двадцять) повісток про виклик для допиту як свідка у кримінальному провадженні, вказані повістки ним проігноровано і про причини неявки до органу досудового розслідування не повідомлено.

Також у своїй заяві ЗМІ Ляшко зазначив, що неправомірну вигоду пропонували як йому, так і депутату його фракції. Тому органом досудового розслідування з метою допиту як свідків викликано усіх народних депутатів України членів фракції Радикальної партії Олега Ляшка. Розслідування здійснюється Управлінням спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 369 КК України, підкреслюється в повідомленні.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...