Вся надія на політиків та дипломатів? Ветеран АТО розповів, яким шляхом можна повернути Крим

Росія сконцентрувала на анексованому півострові стільки своїх військ, що спроба його відбити закінчиться дуже жорсткою м'ясорубкою, вважає Василь Коряк.

Повернути Крим військовим шляхом буде важко. Ілюстрація:Укрінформ

Україні буде вкрай важко повернути анексований Крим військовим шляхом, тому залишається сподіватися лише на політичний метод вирішення проблеми. Про це в інтерв'ю Обозревателю розповів учасник АТО, співробітник Національної поліції України Василь Коряк (позивний "Дансер"), зазначають Патріоти України.

"Військовим шляхом повернути Крим буде дуже важко. Якщо подивитися на карту, то потрапити на півострів можна лише через один перешийок, який без проблем утримується невеликими силами", - пояснив ветеран АТО.

За словами Коряка, операції за участю повітряного десанту виглядають дуже романтично і красиво, проте основою для будь-якої наступальної операції є сили сухопутних військ.

"Тобто повинні прийти втомлені піхотинці, докурити і почати рити окопи. Тільки тоді територія вважається захопленою. До того ж, судячи з новин, Росія сконцентрувала там стільки своїх військ, що спроба відбити півострів закінчиться дуже жорсткою м'ясорубкою", - припустив "Дансер".

Коряк зазначив, що в зв'язку з цим Україні залишається сподіватися лише на політичний шлях вирішення проблеми, проте сам він не поїде на півострів навіть в разі його повернення.

"Я дуже любив Крим до цих подій. Ми їздили туди з дружиною і дітьми, об'їхали купу місць на машині. Але зараз я б туди не приїхав. Навіть якби хтось чарівною паличкою помахав, і він раптом став нашим по-справжньому" , - резюмував він.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...