Вуха та очі олігарха-втікача: "У НАБУ працює людина Курченка" - представник омбудсмена

Оперативний співробітник першого відділу управління спеціальних операцій Національного антикорупційного бюро Володимир Гончар до 2014 року працював особистим охоронцем українського олігарха Сергія Курченка, який втік до РФ.

Олігарх Сергій Курченко. Ілюстрація:Лига - LIGA.net

Представник уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Михайло Чаплига заявив, що в Національному антикорупційному бюро України (НАБУ) працює людина, наближена до олігарха-утікача Сергія Курченка. Про це Чаплига написав на своїй сторінці у Facebook, зазначають Патріоти України.

"Виходить, що в НАБУ працює людина Курченка. Оперативний співробітник першого відділу управління спеціальних операцій НАБУ Володимир Гончар працював до 2014 року особистим охоронцем олігарха Сергія Курченка. Нібито, за даними Державної прикордонної служби, він тільки у 2013 році понад 15 разів перетинав кордон України у приватному літаку разом із Сергієм Курченком.

Безпосередньо перед Майданом він постійно був пасажиром приватних літаків, які літали з київських Жулян до Москви. У всіх польотах він супроводжував Курченка", – повідомив співробітник офісу омбудсмена.

Так, за інформацією Чаплиги, 20 листопада 2013 року на літаку IFA 222 Курченко і Гончар прибули з Києва до Будапешта, а наступного дня повернулися на ньому з Москви до Києва. Він додав, що в листопаді 2013 року вони літали до Москви і назад чотири рази.

"Водночас у біографії, поданій під час приймання на роботу в НАБУ, він забув зазначити, що близько працював із олігархом, котрий перебуває в розшуку (ну буває). З лютого 2009-го до грудня 2017 року Гончар не був ніде офіційно працевлаштованим", – зазначив Чаплига.

Навряд чи в НАБУ не знають про те, що їхній співробітник наближений до одного з основних фігурантів низки кримінальних справ, переконаний представник омбудсмена.

"Постає запитання, який сенс довіряти справи особливої важливості людині олігарха, адже це зводить усю роботу сотень людей нанівець і дає можливість оточенню Януковича коригувати свої дії з урахуванням планів НАБУ", – резюмував Чаплига.

Як відомо, у часи президентства Януковича Курченко керував компанією "Східно-європейська паливно-енергетична компанія" (СЄПЕК), яка займалася торгівлею скрапленим газом і нафтопродуктами. Щодо бізнесмена-утікача в Україні розслідують кілька кримінальних проваджень, його оголошено в міжнародний розшук.

За даними міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова, афери Курченка тільки у 2013 році коштували держбюджету 26 млрд грн. Українська влада стверджує, що Курченко набув громадянства РФ.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...